Apple giver et preview af iOS 9

Gadgets og teknologi:

Den 8. juni 2015 løftede Apple sløret for iOS 9 og gav et preview af den nye software til iPhone, iPad og iPod touch, der bliver tilgængelig til efteråret. I denne kommende version bliver iOS-enheder mere intelligente og proaktive med effektiv søgning og forbedrede Siri-funktioner – uden at det går ud over brugernes privatliv. Nye multitask-funktioner, der er udviklet specielt til iPad, giver mulighed for at arbejde med to apps på samme tid, enten ved siden af hinanden eller med den nye Billede i billede-funktion, så en video kan ses, samtidig med at man surfer på nettet, skriver en mail eller bruger en anden app. Indbyggede apps bliver mere effektive i iOS 9 med detaljerede rejseoplysninger i Kort*, en Noter-app med et nyt design, der giver nye måder at skrive idéer ned på, og en helt ny Nyheder-app, der giver den bedste læseoplevelse på hvilken som helst mobil enhed.
 
“iOS 9 er spækket med mere intelligens i hele systemet, og det indeholder store opdateringer af de apps, kunderne bruger mest – Kort understøtter offentlig transport, en Noter-app med et nyt design giver fantastiske nye måder at nedskrive idéer på og en smuk Nyheder-app giver indhold, der er tilpasset dine interesser,” udtalte Craig Federighi, der er Apples ledende vicedirektør for softwareudvikling. “Med vores nye iPad-funktioner kan brugerne drage fuld nytte af iPad og al dens power – f.eks. kan de have to apps åbne på samme tid med Split View, Slide Over eller Billede i billede.”

Intelligens

Siri har et helt nyt design i iOS 9, påmindelser med kontekst og helt nye måder at søge efter billeder og videoer på. Proactive assistance præsenterer de mest relevante oplysninger, uden at det går ud over brugernes privatliv, og foreslår handlinger på et bestemt øjeblik – selv inden du begynder at skrive – f.eks. automatiske forslag om at starte apps eller kontakte personer baseret på brugsmønstre. Du kan også få besked, når du skal tage af sted for at nå en aftale, samtidig med at der bliver taget hensyn til trafikforholdene. iOS 9 kan endda lære, hvad du normalt lytter til på et bestemt sted eller på et bestemt tidspunkt, så når du tilslutter dine hovedtelefoner i fitnesscentret eller sætter dig ind i bilen inden arbejdet, kan det automatisk vise betjeningsknapperne til din foretrukne app. Typed search leverer mere relevante søgeresultater fra flere kategorier, f.eks. sportsresultater og kampprogrammer, videoer og enkle matematiske beregninger.

Nye iPad-funktioner

Med et enkelt swipe kan du med den nye Slide Over-funktion arbejde samtidigt i en anden app uden at forlade den første. Og med et hurtigt tryk kan du få adgang til den nye Split View-funktion, så du kan arbejde i to apps samtidigt ved siden af hinanden. Med Billede i billede-funktionen kan du fortsætte et FaceTime-opkald eller en video, mens du bruger dine yndlingsapps. Disse nye multitask-funktioner understøttes af indbyggede Apple-apps, og API’er gør det nemt for tredjepartsudviklere at tilføje support i deres egne apps. Det er hurtigere og nemmere at skrive med en helt ny Shortcut Bar, der viser skræddersyede handlinger til den app, du har åben, og nye Multi-Touch-bevægelser gør det endnu nemmere at vælge og redigere tekst.

Indbyggede apps

I iOS 9 tilføjer Kort understøttelse af transportsystemer og -planer i storbyer, og ind- og udgange til metrostationer er angivet præcist på kortet, så hvert eneste trin af din rejse bliver medtaget. Når du planlægger din rejse, kan Kort tilbyde en kombination af rejser i tog, metro, bus og til fods, og med den nye I nærheden-funktion kan du hurtigt se, hvad der i nærheden, ved at søge efter mad, drikkevarer, shopping m.m.
 
Noter-appen med det helt nye design indeholder nye funktioner, f.eks. muligheden for at lave en hurtig tegning med din finger, nemt lave tjeklister, så du kan holde styr på dine gøremål, eller hurtigt tage et billede direkte i en note. Du kan nemt gemme vigtige ting direkte i dine noter fra andre apps og holde dem synkroniseret på tværs af alle dine kompatible enheder med iCloud.
 
Nyheder-appen giver en læseoplevelse, der kombinerer det omfattende og fordybende design af et trykt blad med funktionerne i interaktive digitale medier. Nyheder kan lære dine interesser og foreslå relevant indhold, der nemt kan deles med venner eller gemmes til senere. Nyheder leverer de bedste artikler fra en lang række udgivere og over en million emner, der hjælper med at give dig en personlig læseoplevelse. Det hele præsenteres i et elegant og overskueligt design. Nyheder forsynes med det nye Apple News Format, som er et digitalt publiceringsformat, der understøtter tilpasset typografi, gallerier, lyd, video og interaktive animationer, hvormed udgivere som Conde Nast, ESPN og New York Times kan lave smukke redaktionelle layouts til iOS-brugere.
 
Med iOS 9 tilføjer Apple Pay understøttelse af Discover, kundeprogrammer fra forretninger som Walgreens og Kohl’s Department Stores samt kredit- og betalingskort udstedt af deltagende forretninger. De handlende vil få mulighed for at administrere deres kort i den helt nye Wallet-app. Apple Pay vil også blive tilgængelig for brugere i Storbritannien fra næste måned.

Fundament

iOS 9 gør iOS-fundamentet endnu stærkere med videreudviklinger som f.eks. optimering af batteriet, der giver en typisk bruger en times ekstra batteritid**, og en sparetilstand, der hjælper med at forlængere batteritiden yderligere. Der skal bruges mindre plads til at installere softwareopdateringer, og en Install Later-funktion kan udføre opdateringer af din enhed, når den ikke er i brug. Forbedrede sikkerhedsfunktioner i iOS 9 holder dine enheder og dit Apple-id sikkert ved at forstærke den adgangskode, som beskytter dine enheder, og forbedre godkendelsen med to faktorer ved at bygge den direkte ind i iOS, så det bliver sværere for andre at få uautoriseret adgang til dit Apple-id.

API´er til udviklere

API´er til iOS 9 og værktøjer til udviklere omfatter: udvidelig søgning, der linker dybt direkte til indhold i apps fra tredjeparter  GameplayKit og Model I/O til at skabe bedre spil og ReplayKit til at optage spil nye HomeKit-profiler til motoriserede vinduer og skygger, bevægelsessensorer og hjemmesikkerhedssystemer trådløs CarPlay og understøttelse af bilproducenters udvikling af apps i CarPlay og nye HealthKit-datapunkter for reproduktiv sundhed, UV-eksponering, vandindtag og stillesiddende tilstand. Swift 2 giver dig kraftfulde nye funktioner og præstationsforbedringer, der giver hurtigere apps. Swift-kompilatoren og standardbiblioteket gøres tilgængelig som open source senere på året, og på denne måde kommer sproget i hænderne på endnu flere udviklere.

Tilgængelighed

Betaudgaven af iOS 9-softwaren og SDK gøres øjeblikkeligt tilgængelig for medlemmer af iOS Developer Program på developer.apple.com, og et offentligt betaprogram bliver tilgængeligt i juli på beta.apple.com. iOS 9 bliver tilgængelig i efteråret som en gratis softwareopdatering til iPhone 4s og nyere, iPod touch 5. generation, iPad 2 og nyere, iPad mini og nyere versioner. Der tages forbehold for ændringer i funktionerne. Nogle funktioner er ikke tilgængelige på alle sprog eller i alle områder.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk