Så kom den første sejr på hjemmebane

Fodbold:

Euforien var stor, og kram og knus i højsædet, i omklædningsrummet på Spar Nord Arena, da Skive søndag eftermiddag vandt sin første sejr på hjemmebane siden en gang i foråret i sidste sæson.

Med et mål af Mathias Pedersen, en halv snes minutter før slutfløjtet, sluttede et tæt opgør mod HB Køge med en sejr på 2-1 til de hårdtplagede skibonitter.

Forud for den forløsende sejr var gået en turbulent uge, hvor en fyring af den hidtidige cheftræner Kim Kristensen, havde stået øverst på dagsordenen, og hvor den hidtidige assistenttræner Martin Thomsen stod for roret i den meget betydningsfulde kampe.

Det var også en utrolig glad Martin Thomsen, der tog mod spillerne i omklædningsrummet efter sejren var en realitet. - Det var utrolig vigtigt det her, og det kan være starten på en stime, sagde Martin Thomsen, der dog foreløbig sidder i cheftrænerstolen på lånt tid.

Også sportschef Rasmus Brandhof var glad efter sejren. - Det her var jo ekstremt vigtigt. Da vi fyrede Kim Kristensen, efter at han ellers havde gjort det fint, var det lige præcist den her reaktion, vi havde håbet på, nemlig at tingene tippede vores vej, siger Rasmus Brandhof  og fortsætter:  - Vi har trænet meget på at blive mere effektive og mere kyniske i begge felter, og det må man sige, at vi var. For vi havde langt flere chancer i sidste kamp mod Roskilde.

Efter selv at have haft et par store chancer blandt andet til Thomas Dalgaard kom HB Køge foran 1-0 efter 20 minutters spil, men syv minutter før pausen bragte netop Thomas Dalgaard balance i regnskabet, da han udlignede til 1-1 på hovedstød efter et perfekt oplæg fra Emil Søgaard.

I anden halvleg var Skive i perioder presset langt tilbage, men det blev dog til en enkelt friløber til Thomas Dalgaard, der dog blev presset ud over baglinjen.

HB Køge var også tæt på en halv snes minutter før slutfløjtet, men målmand Emil Kobberup ofrede sig 100 procent og fik bolden lige i ansigtet og måtte efterfølgende have behandling på banen.

Netop som kampen lignede en pointdeling fik Skive en omstilling, hvor bolden endte hos Thomas Dalgaard ude i siden, og med et hårdt indlæg fandt han Mathias Pedersen, der på forunderlig vis fik bolden over stregen til 2-1 og en kæmpe forløsning for Skive-spillerne, den konstituerede cheftræner Martin Thomsen og for det efterhånden hårdt prøvede publikum.

Skives startopstilling: Emil Kobberup - Emil Søgaard, Andreas Murbeck, Magnus Riisgaard Jensen, Mikkel Frandsen - John Dyring, Ayinde Lawal, Frederik Brandhof, Alexander Baun - Mathias Pedersen - Thomas Dalgaard

Udskiftninger:
22. min.: Alexander Baun ud (skadet) - Oliver I. Pedersen ind
73. min.: John Dyring ud - Kaan Kairinen ind
79. min.: Frederik Brandhof ud (skadet) - Mathias Bersang ind

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk