Retfærdig pointdeling

Fodbold:

Efter en tidlig Vejle-scoring sat ind af den tidligere Skive-spiller Christian Sivebæk kæmpede de gule sig tilbage i aftenes opgør på SPAR NORD Arena. Og da aftenens dommer Chris Johansen fløjtede i bad, var det med et retfærdigt 1-1 på måltalven.

Gennem store dele af aftenens opgør blev de knap 1.000 tilskuere på SPAR NORD Arena ganske godt underholdt af to mandskaber, der specielt i anden halvleg var ganske hurtige til at bringe bolden frem mod målfelterne.

Første scoring i opgøret faldt allerede efter syv minutters spil, da vejlenserne effektivt omsatte et SIK boldtab oppe midt på gæsternes banehalvdel. Den tidligere Skive-spiller Andreas Albers modtog bolden i gæsternes venstre side og efter et par træk frem ad banen, sendte han bolden helt modsat til en anden tidligere SIK’er i form af Christian Sivebæk. Sivebæk trak ind i banen og forbi Mikkel Cramer inden han satte afslutningen i det korte hjørne udenfor Daniel Krogs rækkevidde.

Blot fire minutter senere var det kun en stor redning af Daniel Krog som forhindrede Albers i hovedstøde gæsterne yderligere i front, men Krog var vanen tro vågen og fik reddet. Og inden der var spillet tyve minutter, havde gæsternes Paul Onuache fået muligheden for at fordoble gæsterne scoring, men hans afslutning sad lige på Krog.

Første reelle mulighed til de gule kom i det 21. minut, men afslutningen fra Jesper Henriksen gik over mål. Fem minutter senere burde SIK’erne have fået muligheden for at udligne gæsternes føringsmål. Et hurtigt taget hjørnespark endte inde i feltet hos Mikkel Jespersen, som tog driblingen for efterfølgende at blive nedlagt af Henrik Bødker. Fra afstand lignede det et klokkeklart staffespark, men dommer Chris Johansens fløjte forblev tavs, og i mens de fleste Skive-spillere stod og applerede for straffespark, satte Vejle et hurtigt kontraangreb ind, men 3 mod 1 smed gæsterne heldigvis bolden væk.

Nede med 0-1 forsøgte SIK’erne at presse spillet frem mod gæsternes mål, men de rødklædte vejlensere forsvarede sig godt og klogt, og det var meget småt med Skive-afslutninger, som for alvor udfordrede Patryk Wolanski i Vejle-målet. Og i den anden fik Poul Onuache med tre minutter til pausen endnu en mulighed for at øge gæsernes føring, men hans afslutning tog stolpen.

Skive kom særdeles godt ud til anden halvleg. Og allerede efter fire minutters spil gled Mikkel Jespersen til baglinien i højre side og sendte bolden skråt tilbage til Jesper Henriksen, der resolut trykkede af. Men desværre tog Henriksens afslutning overliggeren. Få minutter senere forsøgte anfører John Dyring sig fra distancen, men afslutning gik forbi mål.

Netop som den første time af opgøret var afviklet valgte cheftræner  Jakob Michelsen at foretage en dobbelt udskiftning. Nicolas Bøgild, som stille og roligt er på vej tilbage efter hans lange skadesperiode, blev skiftet ind. Det samme gjorde Danilo Arrieta der stadig har en forstrækning, som driller lidt, og derfor var fravalgt til aftenens startopstilling. Og blot fem minutter efter indskiftningen var Arrieta manden bag indlægget fra venstre side, som gæsternes Jonathan Neftali ville sparke væk, men ramte så uheldigt at bolden endte bag en sageløs Patryk Wolanski.

Udligningen og indskiftningerne satte endnu mere tryk på gæsterne, men trods masser af spil kneb det med at sætte gæsternes keeper på de store opgaver. Største mulighed kom til Nicolas Bøgild i sidste minut af den ordinære spilletid, men hans afslutning fik Wolanski lige netop vippet til hjørnespark.

I den anden ende var gæsterne i et par omgange tæt på at komme i front. Først fik Paul Onuache afsluttet efter en hurtig omstilling, men Krog viste endnu engang høj klasse og fik reddet. Og senere var det Andreas Albers, der fik muligheden, men hans hovedstød gik forbi mål.

Chancemæssigt havde gæsterne de største muligheder i aftenens opgør, men set med neutrale briller var uafgjort et retfærdigt resultat af en fodboldkamp, som især i anden halvleg bød på fin tempo og masser spil i og omkring felterne. Markante og vigtige redninger fra Daniel Krog var sammen med hårdt arbejde fra alle mand med til at sikre et vigtigt point. Derudover bed undertegnede mærke i sikkert arbejde af midteraksen Jakob Andersen/Jens Berthel Askou og en kæmpe arbejdsindsats af Dyring/Lawal i motorrummet.

Næste opgave for Skive er næste lørdag, hvor turen går til Tingbjerg Idrætspark og et opgør mod hvepsene fra Brønshøj.