"Musses" perle sendte SIK videre i DBU Pokalen

Fodbold:

Alt var sat af til forlænget spilletid, da naboerne fra Viborg FF tirsdag aften gæstede SPAR NORD Arena til opgøret i 4. runde af DBU Pokalen. Men knap tre minutter inde i dommer Jørgen Daugjerg Burchardts tillægstid slog Musefio Ashiru til og med en helt fantastisk scoring – sat ind nærmest fra midterlinjen - sikrede ”Musse” de gule fra Skive sejren og pladsen i forårets kvartfinaler.

Til aftenens kamp havde cheftræner Joakim Mattson blandet kortene og blandt andet givet startplads til Oliver I. Pedersen og Musefio Ashiru. Et ganske fornuftigt valg skulle det vise sig. Gæsterne fra Viborg åbnede bedst, men der gik ikke længe inden et godt organiseret og klogt spillende hjemmehold begyndte at sætte sig på begivenhederne.

Og allerede efter fem minutters spil forsøgte Musefio Ashiru fra distancen at overliste Sebastian John i Viborg-målet. Blot fem minutter senere kom føringsmålet. Og det var en ren perle. Gæsterne Mathias Wichmann tog et par meter uden for feltet hånden til hjælp og det efterfølgende frispark smækkede Mikkel Frankoch helt op i det hjørne uden chance for gæsternes keeper.

Efter føringsmålet var det fremdeles de gulblusede der sad på opgøret. Første afslutning fra gæsternes kom i det 23. minut, da Serge Deblé ved bagerste stolpe sendte en indlæg langt forbi. To minutter senere blev føringen fordoblet. Efter hurtigt opspil endte bolden i venstre side hos Oliver I. Pedersen, der let satte gæsternes Jonas Thorsen, skar ind i feltet og med et tørt hug højt i målet bragede 2-0 målet ind.

En halvskidt clearing fra Skive-forsvaret gav i det 34. minut Christian Sivebæk en gratis mulighed, men afslutningen gik over Henrik Lindhard i Skive-målet. Få minutter senere var gæsternes frisparksekspert Sebastian Andersen tæt på at overrumple Lindhard, der måtte give en ripost, som Serge Deblé fra tæt hold sparkede over. Med seks minutter til pausen fik gæsterne reduceret. Christian Sivebæk fik plads og tid et par meter uden for feltet. Afslutningen brækkede i luften og snød Henrik Lindhard, der kun fik det yderste af fingrene på.

Et par minutter efter reduceringen var Oliver I. Pedersen uhyre tæt på at blive dobbelt målscorer. Endnu engang skar han ind i feltet fra venstre side. Afslutningen var denne gang flad mod det lange hjørne, men Christopher Poulsen fik lige nøjagtigt snittet afslutningen til hjørnespark.

I anden halvleg startede de gule atter klart bedst. Og allerede efter tre minutters spil var Ayinde Lawal tæt på at øge. Men hans afslutning fra distancen blev rettet af og gik lige forbi opstanderen. Gæsterne forsøgte at presse spillet frem på SIK’s banehalvdel, men de gule lod sig ikke stresse og gæsterne blev aldrig rigtig farlige. Udligningen kom, da et indlæg fra Christian Sivebæk i højre side strøg forbi venner og fjender og endte i venstre side hos Christopher Poulsen, der resolut huggede bolden i kassen.

Udligningen udløste et pres fra gæsterne, men et hårdtarbejdende Skive-mandskab fik lukket af og var i et par omgange tæt på at slå kontra ved de to ind skiftede Jesper Henriksen og Mikael Uhre. I den anden modsatte ende var der også muligheder. Et hovedstød fra Jeppe Curth fik Henrik Lindhard vippet ud på stolpen. Og med tre minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Mathias Wichmann en ”direktør”, men hans afslutning var ikke ligefrem skarp.

På en råkold oktober aften var der udsigt til overarbejde for såvel kaffemaskiner som aktørerne på grønsværen. Lige indtil Jakob Andersen brød et Viborg-opspil, tog et træk frem ad banen og fandt Musefio nogle få meter inde på gæsterne halvdel. Musefio satte en Viborg-forsvarer med en kropsfinte, vendte rundt og sparkede resolut bolden mod mål, hvor den sejlede hen over gæsternes keeper Sebastian John.

En helstøbt holdindsats gav en fortjent hjemmesejr, håneretten og en plads i forårets kvartfinaler i DBU Pokalen – kvartfinalerne er programsat til afvikling i perioden 1. til 3. marts 2016.

Den tid den glæde. På søndag venter en ny vigtig opgave for Skive-holdet, når turen går øst på til et besøg i Slagelse, hvor FC Vestsjælland tager imod.

Kampfakta:

Skive IK – Viborg FF 3–2 (2-1)

Målscorere:

10. min. 1-0 Mikkel Frankock

27. min. 2-0 Oliver I. Pedersen

39. min. 2-1 Christian Sivebæk

56. min. 2-2 Christopher Poulsen

93. min. 3-2 Musefio Ashiru

Startopstilling: Henrik Lindhard, Jesper Nielsen, Jens Berthel Askou, Jakob Andersen, Mikkel Cramer, Ayinde Lawal, Mikkel Frankock, Oliver I. Pedersen, Musefio Ashiru, Razak Adebayo Odeyemi

Udskiftninger:

62. min. Jesper Henriksen afløser Oliver I. Pedersen

74. min. Mikael Uhre afløser Razak Adebayo Odeyemi

95. min. Thiago Pinto Borges afløser Musefiu Ashiru