Ingen sejr til Skive denne gang

Fodbold:

På bagsiden af kampprogrammet til aftenens opgør i DBU Pokalen mellem Skive IK og Silkeborg IF havde sportschef Jesper Larsen lovet gæsterne fra Silkeborg, at de ville komme på arbejde for at overvinde de lokale. Og – næsten som altid fristes man til sige – holdt Larsen ord.

Gæsterne var til start med et hold sat, så og sige, fra spids mod et hjemmehold, der groft sagt var sat efter, hvem der var klar. Og det var også Silkeborg, der satte sig på opgøret fra kampens start, men det var de gule, der fik den første scoringsmulighed, da Jeppe Mogensen efter seks minutter var tæt på at prikke Mathias Pedersens stikning forbi Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet.

I største delen af første halveg var de rødklædte gæster mest på bolden, men det var sjældent, der for alvor var fare på færde foran Emil Kobberup i Skive-målet. Et par gange bød Andreas Albers dog ind med kvalificerede afslutninger, men som nævnt uden at det blev farligt. Hjemmeholdet fik i et par sekvenser bragt gæsternes bagerste geled i ubalance, men som i den modsatte ende blev det aldrig rigtig farligt.

Efter pausen kom det unge SIK-mandskab bedre og bedre med i kampen. Gæsterne var stadigvæk spilstyrende, og både Davit Skhirtladze og Nicklas Helenius bød ind med kvalificerede afslutninger, men flere gange fik SIK’erne brudt gæsternes opspil, og sat gode omstillinger op. Og det var efter én af disse omstillinger føringsmålet kom. Andreas Kock blev sendt afsted i dybden. Thomas Nørgaard i Silkeborg-målet fik blokeret Koch’ens afslutning. Riposten lagde Oliver I. Pedersen til bagerste stolpe og her kunne Mathias Pedersen heade de gule i front.

Resten af opgøret forsøgte Silkeborg at øge presset på de gulklædte, og målchancer blev det også til til gæsterne. Blandt andet måtte Emil Kobberup hive en god redning frem på Nicolai Aggers afslutning fra kanten af feltet. SIK’erne arbejdede benhårdt og fik konstant stresset gæsterne, så da stadionuret begyndte på sidste omgang var størsteparten af de godt 900 tilskuere på den grønne gren.

Men med sølle ti sekunder tilbage af ordinær spilletid udnyttede Andreas Albers en chance, der nærmest ikke var en chance. Et indlæg fra gæsternes højre side ramte en Skive-forsvarer, sprang herfra over på en anden og snød dermed Emil Kobberup, som ikke nåede at få samlet bolden op inden Albers, med en lang tå fik prikket til bolden, som lige netop kunne trille over stregen helt ude ved stolpen.

I første halvleg af den forlængede spilletid skete der ikke det store; Silkeborg, der kort før udløb af den ordinære spilletid, var blevet reduceret til ti mand efter et rødt kort til Davit Skhirtladzee, pressede på. Men et hårdtarbejdende, og klogt spillende, hjemmehold holdt gæsterne fra de oplagte målchancer.

Fire minutter inde i anden halvleg af forlængelse gik den desværre ikke længere for Skive-mandskabet. Nicolai Agger headede flot et indlæg ind i det lange hjørne, og med tre minutter tilbage kunne Emil Lyng lukke og slukke efter oplæg fra Andreas Albers. Dermed endte det med en sejr til forhåndsfavoritterne. En sejr, der målt på spil og chancer, var fortjent. Men det unge Skive-mandskab faldt så absolut med ære og kunne, målt på fight og vilje, have fortjent sejren. Holdet viste endnu engang, at det er gjort af et specielt stof.

Næste udfordring for holdet er på søndag. Her går turen til Sjælland, hvor HB Køge venter i et ægte topopgør.                                                                                

Kampfakta:
Skive IK – Silkeborg IF 1–3 efter forlænget spilletid. Ordinær kamp 1-1 (0-0)

Målscorere:
64. min. 1-0 Mathias Pedersen
90. min. 1-1 Andreas Albers
109. min 1-2 Nicolai Agger
117. min. 1-3 Emil Lyng

Startopstilling: Daniel Krog, Emil Søgaard, Rasmus Lauritsen, Mads Eriksen, Magnus Riisgaard Jensen Rasmus Larsen, Frederik Brandhof, Mathias Pedersen, Andreas Kock, Oliver I. Pedersen, Jeppe Mogensen

Udskiftninger:
72. min. Simon Lyngsø Sterring afløser Jeppe Mogensen
79. min. Frederik Buur afløser Mathias Pedersen
83. min. Mads Grubak afløser Frederik Brandhof

Udvisning:
Silkeborg: Davit Skhirtladze

Advarsler:
Skive: Jeppe Mogensen, Mads Grubak
Silkeborg : Simon Jakobsen, Davit Skhirtladze, Andreas Albers, Niels Bisp, Mads Emil Madsen

Tilskuertal: 906

Dommer: Sandi Putros

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk