Hjemmesejr nummer 11 til SIK

Fodbold:

De gule åbnede opgøret med den kraftige vind i ryggen, men det var sjældendt det lykkedes hjemmholdet at få et kompakt og godt organiseret Køge-hold bragt ud af kurs. Så i store dele af første halvleg var der masser af dueller midt på banen og langt mellem de store oplagte chancer.

Føringsmålet kom med små fem minutter til pausen. Oliver I. Pedersen sendte et frispark fra venstre ind i gæsternes felt, hvor Rasmus Lauritsen snød gæsternes off-side fælde og helt fri kunne heade hjemmeholdet i front.
Se billeder fra kampen HER.

Blot to minutter senere var gæsterne i to omgange tæt på udligningen. Først blokerede Emil Kobberup en afslutning fra gæsternes Alexander Bah. Riposten endte for fødderne af Henrik Madsen, hvis afslutning Jeppe Mogensen fik blokeret op på overliggeren.

Efter pausen var det SIK’erne, som indledte bedst. Og efter otte minutter blev 1-0 til 2-0. Oliver I. Pedersen modtog bolden midt på gæsternes halvdel, og med et par gode træk, sendte han fra kanten af feltet bolden i kassen med et tørt venstrebensspark.

Blot tre minutter senere fik anfører John Dyring muligheden for at fjerne den sidste rest af spænding om kampens resultat.
Efter godt opspil fra Frederik Brandhof og Oliver I. Pedersen blev Dyring spillet fri i feltet. Her blev anføreren nedlagt af kollegaen hos HB Køge, Henrik Madsen. – Straffespark sagde en velplaceret dommer Chris Johansen. John Dyring påtog sig selv hvervet at eksekvere straffesparket, men Andreas Hansen i gæsternes mål havde luret Dyring og snuppede sparket fra pletten.

Efterhånden som halvlegen skred frem pressede et godt spillende gæstehold sig på. Og med tyve minutter tilbage kom reduceringen, da Ahmed Hassan efter et hjørnespark kunne dreje bolden op i nettaget.

Resten af opgøret pressede gæsterne på for en udligning, og Køgenserne bød i flere tilfælde ind med kvalificerede forsøg. Men heldigvis for SIK’erne var Emil Kobberup en sikker sidste skanse og tog det der kom.

Gæsternes satsning gav i flere tilfælde hjemmeholdet mulighederne for kontra, men desværre var de gule ikke kyniske nok, da mulighederne for at lukke og slukke bød sig. Og i dommer Chris Johansens femte overtidsminut, var Alexander Bah meget tæt på at sikre gæsterne et point, men hans afslutning ramte Emil Kobberups venstre arm, hvorefter Christoffer Østergaard fik bolden ”sendt ud af kommunen”. Sekunder efter var det slut og Kim Kristensens ”young-boys” fik endnu tre point til kontoen.

Med seks runder tilbage har de gule aktuelt fem point ned fjerdepladsen og tre point op til førerholdet Hobro, som er næste modstander hjemme på SPAR NORD Arena.
Inden dette opgør den 7. maj, er der dog sat af til endnu en topkamp, når turen næste søndag går til det nordlige Sjælland og et opgør med rækkens nummer tre fra FC Helsingør.

Kampfakta:
Skive IK – HB Køge 2-1 (1-0)

Målscorere:
41. min. 1-0 Rasmus Lauritsen
53. min. 2-0 Oliver I. Pedersesn
69. min. 2-1 Ahmed Hassan

Startopstilling:
Emil Kobberup, Emil Søgaard, Rasmus Lauritsen, Christoffer Østergaard, Anders Hagelskjær, John Dyring, Ayinde Lawal, Frederik Brandhof, Oliver I. Pedersen, Mathias Pedersen, Jeppe Mogensen

Udskiftninger:
59. min. Andreas Kock afløser Jeppe Mogensen
76. min. Magnus Jensen afløser Mathias Pedersen
81. min. Jesper Henriksen afløser Oliver I. Pedersen