Fra Færøerne til cheftræner i Skive

Fodbold:

Det er et forholdsvis ubeskrevet blad på den store fodboldscene, der fra i går, onsdag, sidder i cheftrænerstolen i Skive IK.

Det er Anders Gerber - 41 år - der fremover skal står i spidsen for Skive IK’s bedste hold i NordicBet-ligaen. Anders Gerber har netop afsluttet et to-årigt cheftrænerjob i den færøske ligaklub NSI Runavik, og førte i dette efterår sit hold til den største triumf i klubbens historie, da det blev en 1-0 sejr i pokalfinalen over B36 Thorshavn.

I den nu afsluttede turnering endte NSI Runavik på en fjerdeplads i den bedste række på Færøerne. Anders Gerber, der er født i Silkeborg den 26. august 1976, er uddannet lærer fra Aarhus Lærerseminarium i 2006. Han startede som ungdomstræner i Lystrup IF allerede som 16-årig, og blev i en alder af kun 22 år seniortræner i klubben.

Han blev i 2002 træner for andetholdet i Aarhus Fremad, men avancerede i 2004 til at blive cheftræner i klubben, der på det tidspunkt spillede i 1. division. Det cheftrænerjob bestred han i fire år, indtil han i 2008 blev hyret som cheftræner for den fynske fodboldsammenslutning FC Fyn. Den første sæson blev det til oprykning til 1. division, men siden gik det knap så godt for den fynske klub, der et par år efter at Anders Gerber havde forladt klubben til fordel for et assistenttrænerjob i superligaklubben Silkeborg IF, måtte lade sig erklære konkurs.

Fra januar 2016 blev Anders Gerber hyret som cheftræner i færøske NSI Runavik med stor succes, og med den seneste pokaltriumf som toppen af kransekagen.

Når Anders Gerber vender snuden hjem til Danmark, begrunder han det således: - Det er en primært familiær beslutning. Jeg har været to år i klubben og har bestemt været glad for det. Men nu er det prøvet, og jeg tager tilbage til Danmark, og så må vi se, om der kommer noget på tale derhjemme, siger Gerber til bold.dk., der havde familien boede hos sig på Færøerne fra sommeren 2016 til sommeren 2017.

- Som cheftræner i NSI Runavik har jeg været meget alene om tingene, og nogle gange kan det godt være rart at være en del af et team og have nogen at sparre med, som jeg havde i Silkeborg. Der er fordele og ulemper ved alt, siger Anders Gerber - Skive IK’s nye cheftræner.

Skive IK’ss sportschef Rasmus Brandhof skriver således i en pressemeddelelse, der blev sendt ud ved middagstid onsdag:

- Skive IK har hermed fornøjelsen af at meddele, at man har lavet en aftale med Anders Gerber som ny cheftræner.

”Vi er utrolig glade for at kunne meddele, at vi i dag har underskrevet en kontrakt med Anders Gerber som ny cheftræner for Skive IK. Vi føler at Anders er det rigtige valg, da hans professionelle tilgang til spillet ligner den tilgang som vi har i Skive IK. Samtidig passer Anders’ profil som en hårdtarbejdende og dedikeret person, perfekt ind i Skive IK .

Anders kommer, med en god portion rutine fra både de danske divisioner, men også fra international fodbold. Vi ser nu frem mod den resterende del af sæsonen med stor mod og tro på tingene.

”Det har været en prioritet, at få en træner på plads så hurtigt som muligt, men samtidig også finde den helt rigtige til jobbet. Det er vi nu glad for, at kunne sige, er lykkes på begge parameter.

Vi skylder samtidig Martin Thomsen en stor tak, for at varetage jobbet på fornemmeste vis i perioden mellem Kim Kristensen og Anders Gerber. Martin fortsætter naturligvis som assistent for Anders, ligesom Arne Linnet også gør.”               

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk