Fortjent sejr til Skive-IK

Fodbold:

Søndag eftermiddag tog SIK hjemme på SPAR NORD Arena imod topholdet fra Vendsyssel FF. I det TV-transmitterede opgør satte et fysisk stærkt Vendsyssel-mandskab sig på opgøret fra kampens start.

Gæsterne bød flere gange ind med kvalificerede afslutninger, der kunne have givet dem en fortjent føring. Én af mulighederne tilfaldt den tidligere SIK-angriber Thomas Dalgaard, da han efter et kvarters spil blev sendt afsted i en kontra. Men Simon Lyngsø Sterring fik lige netop prikket bolden fra Dalgaard i afslutningsøjeblikket.

I den anden ende var der langt mellem mulighederne til de gule. Men blot to minutter efter at gæsterne havde ramt træværket slog rækkens bedste hjemmehold til. Jesper Henriksen slog indlægget fra højre siden. Afslutningen fra Jeppe Mogensen blev blokeret af gæsternes forsvar. Bolden endte hos Mathias Bersang, men hans afslutning fik Jesper Christiansen i gæsternes mål blokeret. Men tredje gang blev lykkens gang for de gule, da  Mathias Pedersen koldt sparkede bolden ind.

Efter føringsmålet kom hjemmeholdet bedre med i kampen og resten af første halvleg var mere jævnbyrdige end den første halve time.

Efter pausen var begge mandskaber forvandlede. Fra halvlegens start var det hjemmeholdet, der satte spillet. Og inden det første kvarter af halvlegen var afviklet var kampen vel reelt afgjort.

Først sendte Jesper Henriksen efter syv minutters spil et indlæg fra højre til bagerste stolpe. Her stod  Jeppe Mogensen klar og bang så var hjemmeholdet foran 2-0. Blot fem minutter var det atter Jesper Henriksen, der fra højre havde næstsidste fod på bolden. Denne gang var Mathias Pedersen skarpretter og så var de gule foran med 3-0.

Inden 3-0 scoringen burde Mathias Bersang have øget føringen efter en hurtig omstilling, men gæsternes Christian Overby nåede lige nøjagtigt retur og fik clearet afslutningen.

Resten af opgøret forløb med et hjemmehold i nærmest total kontrol. Scoringen til 4-0 lurede et par gange. Tættest på at score det fjerde mål for SIK, var Mads Eriksen – dog i den ”forkerte” ende. Med et kvarter tilbage headede anføreren nemlig et indlæg fra gæsterne Rune Frantsen på stolpen.

Men fem minutter tilbage af opgøret bragte Thomas Dalgaard en lille smule spænding tilbage i opgøret, da han reducerede til 1-3. I minutterne efter reduceringen kom der ”ild” i ”Dalle” og resten af det gæstende hold. Og Dalgaard var tæt på at reducere yderligere, men Daniel Krog kom godt ud og fik blokeret ”MP’s” afslutning.

Årets sidste hjemmekamp endte med en fortjent sejr over rækkens tophold. Tilbage for de gule er nu to udekampe. Allerede på torsdag står den på lokalopgør, når Hobro byder indenfor i endnu en TV-kamp.

Kampfakta:
Skive IK – Vendsyssel FF 3–1 (1-0)

Målscorere:
31. min. 1-0 Mathias Pedersen
52. min. 2-0 Jeppe Mogensen
57. min. 3-0 Mathias Pedersen

Startopstilling: Daniel Krog, Emil Søgaard, Rasmus Lauritsen, Mads Eriksen, Simon Lyngsø Sterring, Ayinde Lawal, Frederik Brandhof, Mathias Pedersen, Jesper Henriksen, Mathias Bersang, Jeppe Mogensen

Udskiftninger:
55. min.  Rasmus Larsen afløser Simon Lyngsø Sterring
59. min. Oliver I. Pedersen afløser Mathias Bersang
75. min. Andreas Kock afløser Jesper Henriksen