Wegner stole på loftet

Ferie og rejse:

På en særudstilling på Staarup Hovedgaard 14. maj – 13. september 2015 viser to passionerede samlere et udvalg af deres egne Wegner Stole. Peter Tholstrup og Lasse Andersen har gennem mere end 20 år begge samlet på Wegner møbler. De viser et udvalgt  antal af deres store samlinger af møbeldesigner Hans J. Wegners stole.

Fælles interesse

59-årige Peter Tholstrup´s interesse for Wegners design begyndte i 1992 i forbindelse med at skulle arrangere en mindre designaktion.

34-årige Lasse Andersen faldt for Wegners design, da han som 13-årig stod foran en butiksrude og betragtede Wegners ´Hjertesæt´ – et rundt spisebord og 6 stole med hjerteformede sæder.

De to passionerede samlere har kun kendt hinanden i ganske få år, selvom de deler interessen for Wegners møbeldesign. De indrømmer gerne, at en stor del af deres fritid går med at studere Wegners store produktion af designermøbler.

Stolens mester

Hans Jørgensen Wegner – kendt som stolens mester (1914 – 2007) var en af de helt store personligheder i dansk designhistorie. Han blev uddannet møbelsnedker i 1931 og studerede ved Kunsthåndværkerskolen i København fra 1936-38. Senere arbejdede han som selvstændig arkitekt.

Mange af Wegners mest kendte klassikere blev til fra 1949 og op gennem 1950’erne og stolen ”The Chair” blev verdensberømt i 1950, da den fik omtale i det amerikanske tidsskrift ”Interiors” som verdens smukkeste stol.

I løbet af sit arbejdsliv nåede Wegner at tegne omkring 1000 forskellige møbler heraf ca. 500 stole. På udstillingen på Staarup Hovedgaard kan ca. 50 forskellige stole ses.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk