Nyt detaljeret kort over naturstier med vandre- og cykelruter

Ferie og rejse:

SETs detaljerede kort over cykel-og vandreruter blev nærmest revet ned af hylderne og hele oplaget på i alt 25.000 kort er udleveret til egnens borgere og gæster. Nu er efterfølgeren ”Naturstier” udkommet. Et samlet kort, der viser vandre- og cykelruter, seværdigheder og rideruter i Skive kommune.

-Vi har denne gang valgt at lave et fælles kort med naturstier – en samlet betegnelse for cykel- vandre og rideruter, fortæller udviklingskonsulent Marlene Rasmussen fra SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, der er ansvarlig for det store puslespil det er at opdatere kortet med de to typer ruter samt egnens etablerede rideruter. Ud over facts om og beskrivelse af den enkelte rute, vil kortet også vise piktogrammer for overnatningssteder, attraktioner, strande, indkøbs- og forplejningsmuligheder m.m., lyder det fra Marlene Rasmussen.

At gå tur / vandre er utrolig meget oppe i tiden og Skiveegnen er så privilegeret at have en fantastisk rig og varieret natur, som for størstedelens vedkommende er tilgængelig via vandreruter ved fjord, å og søer –på heder og i skove – og selvfølgelig i det helt unikke molerlandskab på Furs nordkyst.

- Den nye folder indeholder 53 vandreruter, hvilket er 7 mere end på det sidste kort. Det skyldes bl.a. det store engagement i udviklingen af en naturpark i området fra Flyndersø til Sønder Lem Vig, konstaterer Marlene Ramussen.

Skiveegnen er forbundet af en lang række afvekslende cykelruter. Foruden de nationale og regionale cykelruter har egnen et veludbygget net af lokale ruter, der er markeret med skilte i landskabet.

Ifølge Marlene Rasmussen oplever såvel turistbureauerne som egnens attraktioner og overnatningssteder en stadigt stigende efterspørgsel fra såvel danske som udenlandske gæster, der som en naturlig del af bagagen medbringer cykler og nu efterlyser gode cykelkort, så de kan opleve Skiveegnen på to hjul.

De seneste år er der på Skiveegnen etableret en del individuelle rideruter, der lige så stille er i færd med at blive bundet sammen til et stort sammenhængende net – godt hjulpet på vej af stor velvillighed hos både private lodsejere og Skive Kommune. Der er samtidig etableret overnatningsmuligheder for heste og ryttere, hvis rideturen skal strække sig over flere dage. Med det nye kort vil også de mange ryttere nemt og enkelt kunne overskue rutelængder og mulighederne for rast.

At nyde naturen på gåben, på cykel eller til hest falder rigtig godt i tråd med Skive Kommunes brand RENT LIV, med arbejdet i egnens turismeklynger og med etablering af Naturpark Flyndersø – Sønder Lem Vig, der skaber sammenhæng mellem naturoplevelserne.

-Hos SET glæder vi os rigtig meget til, at de nye kort kommer i omløb. Vi tror nemlig på, at de detaljerede rutekort (1:80.000) er stærkt medvirkende til, at både lokale borgere og egnens turister de seneste år har gjort flittigt brug af de mange ruter og stier i kommunen, fortæller Marlene Rasmussen, der uddyber: -Kommunens egne borgere bliver gode ambassadører, fordi de lærer Skiveegnen at kende på en helt ny måde og fordi der hos mange går sport i at prøve alle ruterne sammen med familie og venner fra nær og fjern. Og turisterne får flere og mere nuancerede oplevelser i ferien end de ellers ville have fået, hvilket igen øger sandsynligheden for genbesøg i kommunen betragteligt.

Det nye kort kan hentes hos Turistbureauet i Skive og hos mange af Skiveegnens turismeaktører.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk