Markant flere overnatninger i Skiveegnens feriehuse

Ferie og rejse:

SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har netop modtaget 2016-tallerne for overnatninger i feriehuse i Skive kommune. Et tal, der viser en stigning på knap 13% fra 80.394 overnatninger i 2015 til 90.812 i 2016.

Ifølge statistikken, er det samlede antal overnatninger i Skive kommune steget med ca. 2.000 til 268.812 i 2016. Det svingende sommervejr i juli medførte et fald i campingovernatningerne, men det er således opvejet af fremgang i feriehusudlejningerne. 

SETs direktør Alice Bank Danielsen fortæller: -Det er meget glædeligt, at antallet af overnatninger i feriehusene stiger. Vi ser for øjeblikket en øget efterspørgsel på feriehuse - en efterspørgsel, vi hidtil har haft svært ved at imødekomme, da vi har en udpræget landliggerkultur i Skive kommune – d.v.s. at rigtig mange feriehuse ejes af lokale, der selv bruger deres hus. Stigningen i antallet af overnatninger betyder, at flere er begyndt at leje deres hus ud, og det er netop den udvikling, vi målrettet arbejder for hos SET. 

-Det er SETs vurdering, at der ligger et stort uudnyttet potentiale i kommunens i alt 3.700 feriehuse, tilføjer Alice Bank Danielsen, der understreger, at hvis flere vil udleje, kan antallet at overnatninger øges - og dermed også omsætningen og beskæftigelsen indenfor turismen på Skiveegnen.

Hos SET har man de seneste år haft stort fokus på feriehusene, da efterspørgslen er stigende. Sidste år foretog Skive Kommune og  SET derfor en undersøgelse blandt feriehusejere for at kortlægge adfærd og behov. Det viste sig, at en del var interesseret i at høre nærmere om udlejningsmuligheder og andre ønskede information om energirenovering. Der er siden blevet fulgt op på undersøgelsen med bl.a. møder og kampagner sammen med udlejningsbureauerne og informationsaftener for sommerejerne med henblik på energirenovering og generelle forbedringer i husene.

-Vi er således et godt skridt på vej i den rigtige retning, men vi håber, at endnu flere feriehusejere vil melde sig på banen og leje ud i den kommende sæson, slutter Alice Bank Danielsen, der samtidig håber, at sommeren 2017 vil byde på godt vejr, så overnatningstallene også de øvrige overnatningsformer igen vender pilen opad.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk