Husk rejseforsikring, hvis turen går til Tyrkiet

Ferie og rejse:

Husk rejseforsikring, hvis turen går til Tyrkiet

Tyrkiet er det land, hvor flest danskere blev syge sidste sommer. Herefter kommer Spanien og Grækenland. Modsat resten af Europa er Tyrkiet ikke omfattet af det blå sygesikringskort, og det kan derfor blive dyrt, hvis man har brug for læge eller indlæggelse uden en rejseforsikring.

Sommerkufferten er pakket med solcreme og badetøj. Men er rejseforsikringen også pakket med? Hvert år glemmer tusindvis af danskere en rejseforsikring. Ikke mindst unge, der tror, at de kan nøjes med det blå sygesikringskort.

Og det kan blive dyrt, hvis sygdommen rammer på ferien. Tyrkiet ikke dækket af det blå sygesikringskort Mens Spanien var danskernes mest foretrukne rejsemål sidste sommer, var Tyrkiet nummer 5. Alligevel er det danskere på ferie i Tyrkiet, der har langt de fleste nødopkald til SOS International, end turister i Spanien. Modsat resten af Europa er Tyrkiet ikke omfattet af det blå sygesikringskort, hvilket overrasker mange hver sommer. Bliver man syg eller kommer ud for en ulykke er det derfor for egen regning, medmindre man har en privat rejseforsikring. Og det bliver dyrt, hvis man skal til læge, indlægges eller med ambulancefly hjem.

”Tyrkiet er absolut det land, hvor vi får flest opkald om hjælp i sommerferien, langt flere end fra Spanien, der er det land flest rejser til i sommerferien. I hver tredje tilfælde er der kun brug for rådgivning eller hjælp til medicin. Men hver ottende er så alvorlig, at det kræver indlæggelse eller besøg af en læge på stedet. Det er en dyr fornøjelse uden en rejseforsikring,” siger Brian Wahl Olsen, skadedirektør i Alm. Brand. I 4 pct. af tilfældene er der brug for akut hjemtransport.

Også Grækenland lå sidste år højt på listen over nødlidte danskere i udlandet. 9 pct. af samtlige nødopkald til SOS International kom fra danskere i Grækenland, selvom blot 4 pct. af danskerne rejste hertil sidste sommer. Modsat Tyrkiet dækker det blå sygesikringskort i Grækenland. Få klik på nettet og du er rejseforsikret Netop behovet for en rejseforsikring har gjort, at Alm. Brand har udviklet en enkelt måde for danskerne at købe en rejseforsikring. Det kræver blot en internetforbindelse og et dankort inden afrejse. ”Det er vigtigt, at vi møder kunderne, der hvor de er.

Vores erfaring er, at kunderne ofte har brug for en her-og-nu-løsning, f.eks. når de skal ud og rejse og pludselig mangler en rejseforsikring. Derfor er det vigtigt, at kunderne ikke bare kan købe deres forsikring on-line, men også kan betale med det samme med deres betalingskort, så forsikringen virker med det samme uden lange arbejdsgange. Det kan gøres fra lufthavnen, lige før du letter,” siger Brian Wahl Olsen.

Ikke kun danskerne bliver syge i Tyrkiet og Grækenland. Også nordmænd, svenskere og finner rammes typisk hyppigt af sygdom i de to lande.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk