Er du køreklar til ferien?

Ferie og rejse:

Sommeren er over os, og hvert år pakker 300.000 danskere bilen og kører på ferie. Men turen sydpå kræver forberedelse, særligt når det kommer til, hvilke rejsedokumenter man skal have med til familien. Derfor har FDM lavet en oversigt.   

Inden familien tager af sted på kør selv-ferie og mange hundrede kilometers motorvejskørsel, er det vigtigt at kende regler og love for bilkørsel i de lande, man skal igennem. Det gælder både vejafgifter, miljømærker og lovpligtige papirer.

”I nogle lande skal man betale vejafgift for at køre på motorvejen. I lande som eksempelvis Østrig, Schweiz, Tjekkiet, betaler man ved at købe en mærkat, vignette eller en elektronisk enhed. Det kan være en god ide, at gøre det, inden man rejser, så man ikke skal bøvle med det, når man er rejst. Her er typisk mange andre ting, der kræver ens opmærksomhed,” siger Frederik Valmin feriekonsulent i FDM.

I lande som Spanien, Frankrig, Polen og Kroatien opkræves motorvejsafgifter ved betalingsanlæg. Her kan det være en god ide at have kontanter med i bilen, så man ikke skal bruge sit betalingskort hver gang. I Italien, som ifølge tal fra FDM travel er danskernes foretrukne kør selv-destination, kan man ligeledes betale afgiften direkte på motorvejen, men man kan også købe et såkaldt VIACARD hjemmefra.

”Når man kører af sted, er det vigtigt at være sikker på, at man har de rigtige dokumenter med. Ud over pas og sygesikringsbevis er der en række andre dokumenter, som enten er obligatoriske, eller som vi anbefaler, man tager med. Kørekortet og del 1 af den originale registreringsattest til bilen er obligatoriske på kør selv-ferien,” siger Frederik Valmin.

FDM anbefaler desuden, at man medbringer Det Grønne Kort, Det Røde Kort og Rejseforsikring. Det Grønne Kort er et bevis for ansvarsforsikring og Det Røde Kort, eller SOS-kortet, er et bevis for, at man er dækket af sin kaskoforsikring. Rejseforsikringen er især vigtigt, da den kan betale for hjemtransport, der ikke længere dækkes af den offentlige sygesikring.

I Tyskland og Italien skal man desuden være opmærksom på miljøzoner i byerne. I Tyskland afhænger adgangen til zonerne af bilens forureningsgrad, og man skal have en miljømærkat. I Italien har mange større byer indført restriktioner eller forbud mod kørsel i de historiske bykerner på udvalgte tidspunkter. Det giver hvert år anledning til bøder hos turisterne. Det er som udgangspunkt kun indbyggere eller personer med særlige ærinder, der kan få tilladelse til at køre i disse zoner inden for dette tidsrum, derfor skal man være meget opmærksom på skiltningen, når man kører i bil i de italienske byer.

”Det er vigtigt at sætte sig godt ind i reglerne, inden man kører af sted på ferie. Kører man eksempelvis ulovligt ind i en miljøzone, får man en bøde. Den kommer typisk med posten, efter man er kommet hjem fra ferie. Og så bør man aldrig efterlade dokumenter i bilen,” understreger Frederik Valmin.
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk