Spejderne i Balling starter ny sæson

Nogle af ulvene på tur til Hjerl Hede
Foto: KFUM Balling Gruppe
Nogle af ulvene på tur til Hjerl Hede
Familie og fritid:

Efter et forårs stilstand på grund af coronakrisen starter Ballings spejderne igen op efter sommerferien, hvor de atter har plads til nye børn, der vil prøve at være spejder.

I uge 32 starter KFUM-Spejderne i Balling op igen. Traditionen tro bliver det første møde efter sommerferien både for bævere og ulve et hyggeligt møde, hvor der samles omkring bålet, bager snobrød og rister skumfiduser. Kom ned og vær en del af et fællesskab, hvor ansvar og leg forenes.

Hos Balling Spejderne kaldes de yngste spejdere for bævere. De går i 0., 1. og 2. klasse og har møde hver mandag kl. 16.30. Første gang er mandag 17. august kl. 16.30, hvor alle børn i de mindste klasser er meget velkomne til at komme til bålhygge.

“At være spejder er at være en del af et meningsfuldt fællesskab. Vi udfordrer hinanden og giver børn og unge mod på at tage ansvar”, fortæller gruppeleder Uffe. ”Oplevelserne og udfordringerne stiger med alderen. De lidt ældre børn, ulvene, kommer for eksempel typisk på flere overnatningsture end bæverne. Samtidig er spejder en billig fritidsaktivitet, der kun koster 200 kr. pr. halvår hos os.”

Ulvene, der er børn i 3., 4. og 5. klasse, holder møde onsdag kl. 17.00. Første gang for ulvene er derfor onsdag 19. august kl. 17.00, hvor alle børn i de lidt større klasser også er velkomne til at få en smagsprøve på spejderlivet.

”Det er sjovt at være spejder, for man laver alle mulige mærkelige ting. Man snitter med kniv, laver bål og er sammen med sine spejdervenner,” fortæller Elias på 9 år, som har været spejder i lidt over ét år.

Som så meget andet har spejderarbejdet også været påvirket af coronanedlukningen, og alle spejdermøder siden midten af marts har derfor været aflyst. Dog blev der mulighed for en lille afslutning for spejderne inden sommerferien. ”Vi glæder os til at få lidt mere liv i spejderhytten og på spejdergrunden her efter sommerferien,” siger gruppelederen og fortsætter: ”Der har været alt for tomt omkring spejderhytten i forsommeren, så vi håber at rigtig mange spejdere – både nye og gamle – kan være med til at bringe lidt liv til stedet igen.”

Alle er velkomne til at komme ned og prøve at være spejder. Spejderhytten ligger Vestergade 13A i Balling. De ugentlige spejdermøder bliver afholdt mandage kl. 16.30 for børn i 0.-2. klasse og onsdage kl. 17.00 for børn i 3.-5. klasse.

Baggrundsinformation
Balling Gruppe er en spejdergruppe under KFUM-Spejderne i Danmark. Vores spejderarbejde er rettet mod børn og unge, som vi ønsker at støtte i at blive selvstændige, ærlige, demokratiske og ansvarlige mennesker, der har respekt for deres omverden og naturen. Det gør vi gennem forskellige aktiviteter, leg, friluftsliv og sammenhold. Vores spejderhytte ligger Vestergade 13A i Balling. Find os på Facebook som ”KFUM Balling Spejderne” eller kontakt vores gruppeleder Uffe på 24 41 86 48 eller spejder@shelter.dk, hvis du har spørgsmål.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk