Skilsmisse? Her er de største misforståelser

Familie og fritid:

Julehyggen bliver for mange par afløst af skilsmissetanker efter nytår. Mange går dog galt i byen, fordi de ikke kender de nyeste regler. Sådan siger Advodan, der oplever ekstra mange henvendelser om separation og skilsmisse i januar.

Når midnatsklokkerne ringer ind til et nyt år, betyder det også en ny start for mange ægtepar. Hver for sig. Her giver advokat Rolf Ledertoug svar på de tre største misforståelser, når ægteskabet skal opløses.

Hvornår bliver vores til dit og mit?
Når man skal separeres eller skilles, ophører ens formuefællesskab – det vil sige, at man skal finde ud af at dele fællesbo som fx bolig, værdipapirer, bil og indbo. Mange er dog ikke klar over, at formuefællesskabet allerede ophører med udgangen af det døgn, hvor ansøgningen er indsendt til Statsforvaltningen – og ikke først, når en separation eller skilsmisse er bevilget.

”Den ene part kan reelt indsende ansøgningen, uden at den anden part er klar over det. Det betyder, at der kan opstå en periode, hvor måske manden ikke er klar over, at ægtefællens nye computer eller møbler ikke indgår som en del af fællesboet, der skal deles. Og det kan give ekstra økonomiske konflikter,” siger advokat Rolf Ledertoug fra Advodan.

Skal vi være separeret, inden vi bliver skilt?
”Siden juli 2013 har man kunnet søge om såkaldt lyn-skilsmisse. Det vil sige, at man kan blive skilt med det samme. Misforståelsen hos mange er dog stadig, at man skal have været separeret i seks måneder først. Og det kan give en unødig lang proces, hvis begge parter er sikre i deres sag og gerne vil videre med deres nye liv,” siger Rolf Ledertoug.
Man kan ansøge om skilsmisse direkte på Statsforvaltningens hjemmeside.

Skal vi være enige for at blive skilt?
Ægteparret behøver ikke at være enige om separation eller skilsmisse, før ansøgningen sendes. Det vil sige, at manden fx godt kan sende separationspapirerne ind på egen hånd. Bagefter bliver begge indkaldt til møde i Statsforvaltningen, hvor en sagsbehandler kan hjælpe med at nå til enighed.

“Det er vigtigt at vide, at man godt selv kan sætte gang i processen uden at være enige først. Dermed kan man måske undgå, at en i forvejen hård periode bliver endnu længere, fordi man først skal nå til enighed om at indsende papirerne. Jeg vil dog altid anbefale, at man tænker sig rigtigt godt om og måske tager en separationsperiode, før den endelige beslutning tages,” siger Rolf Ledertoug.
 

Relevant information

Få en oversigt over skilsmisseprocessen her
 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk