Refleks- og lygtekampagne skydes i gang

Familie og fritid:

år vi skal hjem fra skole og arbejde mandag d. 26. oktober, er det mørkere end dagen før. Det skyldes, at uret er stillet en time tilbage, og inden længe er dagen så kort, at man skal have lygter på cyklen både til og fra skole.

Derfor skyder Cyklistforbundet i samarbejde med flere af landets kommuner, d. 1. november en landsdækkende refleks- og lygtekampagne i gang. ”LYS PÅ med Ludvig” hedder kampagnen, og mere end 50.000 elever fra landets 3.-5. klasser er tilmeldt. Målet med den årlige kampagne er, at børn lærer, hvor vigtigt det er med lys på cyklen.

Lys på cyklen er afgørende for børns sikkerhed i trafikken i de mørke tider, og med denne kampagne lærer børn selv at bruge lygter. Vi går derfor efter den alder, hvor mange børn begynder at cykle i trafikken, og vi håber, at lys på cyklen bliver en naturlig del af cykelrutinen. Vi når ud til næsten halvdelen af en årgang med kampagnen, så effekten er virkelig stor, hvis de tager det til sig, udtaler kampagnechef Maria Bech.

Hvornår skal man have lys på?
Ifølge lygteloven skal der være lys på cyklen fra solnedgang til solopgang og i usigtbart vejr. Frem til d. 21. december bliver dagene kortere og lygtetændingstiden længere.

Det kommer ofte bag på os, at mørket rammer allerede om eftermiddagen, når vi går over til vintertid. Så kampagnen er også en reminder til hele familien om, at lygterne skal findes frem eller indkøbes, nu hvor lygtetændingstiden begynder at omfatte de tidspunkter på dagen, hvor vi typisk bruger cyklen, siger Maria Bech.

1000 reflekser deles ud ved flere skoler
Kampagnen starter 1. november, men i Skive Kommune skydes ”LYS PÅ med Ludvig” allerede i gang mandag d. 26. oktober, hvor der er uddelt gratis reflekser ved Breum Skole, Glyngøre Skole, Ørslevkloster Skole, Hem Skole og Roslev Skole. Refleks-eventen skal minde børn og forældre om, at det igen er blevet tid til at tænde lygterne og huske reflekserne – hver dag. Natten til søndag er urene nemlig stillet tilbage fra sommertid til vintertid.

Sådan fungerer ”LYS PÅ med Ludvig ”
Cyklistforbundet sætter hvert år fokus på lygter og reflekser i kampagnen ”LYS PÅ med Ludvig”. Kampagnen afvikles fra 1.–30. november og henvender sig til folkeskolens 4. klasser. Kampagnen øger børns viden om synlighed og sikkerhed i trafikken. Det sker gennem et undervisningsforløb med fokus på vigtigheden af lys og reflekser på cyklen og i trafikken.

Læs mere om kampagnen på linket her

Deltager dit barns skole? Se dette link

Her kan du se gode råd om lygter og reflekser

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk