PAMPA BLUES - ungdomsliv i en søvnig landsby

Familie og fritid:

Forfatteren Rolf Lappert har fyldt Wingroden med skæve og elskelige eksistenser, som gør Pampa Blues til en hel særlig læseoplevelse.

”Maslow sætter sig ved siden af mig. ’Her vil komme til at ske forandringer,’ siger han. ’Meget snart. Vent og se.’ Jeg drikker min øl. Så længe, jeg har boet her, har Maslow påstået, at der snart vil ske forandringer. Men det gør der ikke. Alt bliver ved med at være trist og ensomt. Kun landsbyen forandrer sig lidt, bliver mere sølle. Gaderne får flere huller, facaderne smuldrer, haverne bliver mere forsømte. Indbyggerne vil jeg slet ikke tale om.”

Teenageren Ben keder sig. Han bor i den lille, søvnige landsby Wingroden, som ligger midt ude i ingenting et sted i en tysk provins, og han bruger al sin tid på at tage sig af sin senile bedstefar, Karl, som ikke længere kan klare sig selv. Mens Bens mor turnerer rundt i Europa med sit semi-succesfulde jazzband, drømmer Ben om at blive mekaniker og om at rejse til Afrika, ligesom sin far, som døde i et flystyrt, men indtil videre bliver det ved drømmene. Ben sidder fast i Wingroden.
Men en dag betror byens ihærdige værtshusejer og eneste iværksætter, Maslow, Ben en hemmelighed; han har en plan, der vil sætte byen på verdenskortet på ingen tid, og som vil lokke journalister og turister til i massevis. Ved at narre de andre landsbyboere til at tro, at de har set en ufo, vil Manslow gøre Wingroden til det nye Roswell. Og da en fremmed pige, Lena, pludselig dukker op i byen, kommer der gang i rygterne. Landsbyboere er sikre på, at hun er undercover-journalist, og Ben vikles ufrivilligt ind i Maslow og landsbyboernes net af hemmeligheder og misforståelser, alt imens et unikt venskab formes mellem ham selv, Lena og hans bedstefar.

Pampa Blues er en skæv, rørende og sjov coming of age-ungdomsroman om en dreng, der er fanget i en monoton landsbytilværelse, men som drømmer om de samme ting som alle andre på hans alder; piger, musik, rejser, karriere. Men det er også et tankevækkende og humoristisk portræt af en lille landsby i forfald, hvis indbyggere er blevet sat af den hurtige udvikling i byerne.

Rolf Lappert (f. 1958) er en schweizisk forfatter, der skriver for unge og voksne. På dansk er tidligere udkommet voksenromanen Svømme hjem, som blev godt modtaget i den danske presse.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk