Økodag 2019 - kom og se øko-køerne danse!

Familie og fritid:

Kom med til Økodag søndag 14. april 2019 - sæt kryds i kalenderen allerede nu!

Mere end én million gæster har været med til at lukke de økologiske køer på græs siden den første Økodag løb af stablen i 2005.

I 2018 var 232.000 danskere med til at fejre øko-køernes forårsfest på adskillige gårde i hele landet. Øko-køerne lukkes ud på det friske forårsgræs præcis klokken 12.00, efter at have lunet sig i stalden hele vinteren.

Der er mange, der gerne vil se øko-køerne danse. Kom derfor i god tid. Gårdene har åbent fra 10.00 til 14.00. Inden øko-køerne lukkes ud kl. 12.00, kan du gå en tur ind i stalden for at hilse på dem.

Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske mejerier Arla, Thise, Naturmælk, Øllingegaard, Them, Løgismose og Hansens Mejeri.

Vær venligst opmærksom på, at hunde IKKE må medtages til Økodag.

Gårde tæt på 7800

Nygaard
På Nygård bor Svend Otto og Carina Søgård. Siden 1980 har Nygård været deres hjem og arbejdsplads. Svend Otto og Carina har altid haft fokus på dyrevelfærd og miljø og i 1996 omlagde de bedriften til økologi, for at få lov til at føre deres visioner ud i livet. Parrets yngste søn, Thomas, er uddannet landmand og bor på nabogården for med tiden at overtage Nygård efter sine forældre.

Til det daglige arbejde med de 440 økologiske jerseykøer får familien desuden hjælp af Line, Dima, Martin, Sara, Hans, Olena og skoledrengene Joakim og Rasmus. Alle glæder sig til Økodag!

Adresse: Vestre Skivevej 15, 7850 Stoholm
 
Sevel Øko

På Sevel Øko slår Linda og Kurt for 7. gang dørene op for Økodag, når deres 65 sort- og rødbrogede køer igen skal på græs. Kurt købte gården i 1997 og lagde om til økologi med det samme. Det er han glad for, for han synes, det er vigtigt at passe på jorden og dyrene og sørge for, at forbrugerne får nogle gode produkter.

I 2012 flyttede Linda ind og sammen passer de nu køer, kalve, kvier, stude, geder, frilandsgrise, høns, gæs, kyllinger, katte og hund. Alle glæder sig til en dejlig økodag!

Adresse: Skovhusvej 4, 7830 Vinderup

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk