Midtjyderne er vilde med at fjerne plastikaffald i vandkanten

Familie og fritid:

WWF Verdensnaturfonden har sammen med Netto søsat et landsdækkende borgerdrevet forskningsprojekt, Projekt Plastik-Smart. Danskerne er inviteret med helt frem i forreste klitrække for at indsamle, dokumentere og forske i den plast, der rammer de danske strande. Efter kun to uger har flere end 500 familier allerede ansøgt om at være med – heraf godt 60 familier fra Midtjylland.

Projekt Plastik-Smart sætter fokus på den plastik, der ender i naturen og havner på vores smukke strande. Som noget nyt inviterer WWF Verdensnaturfonden i partnerskab med Netto, danske familier med til arbejdet med at registrere og dokumentere, hvilke typer af plastikaffald, der ligger på de danske strande. Projekt Plastik-Smart giver familier mulighed for at blive klogere på plastikudfordringen i Danmark, da plasticeksperter fra WWF Verdensnaturfonden hjælper familierne med den håndholdte strandforskning.

Projektet er landsdækkende og foregår på 10 strande i de første dage af maj. Ud af de mange ansøgere vil 40 familier inviteres med i projektet, og alle andre familier klædes på til selv at forske videre ved hjælp af en mobilapp, når de færdes på strandene i fritiden. De data, der indsamles af familierne, indgår i WWF Verdensnaturfondens arbejde med at forebygge, at plastik ender i den danske natur, og bliver samtidig en del af en stor international plastikundersøgelse. Hos Netto, der dels har et langvarigt strategisk samarbejde med plastikeksperterne fra WWF Verdensnaturfonden, og dels er partner på strandprojektet, er man glad for opbakningen fra danskerne.

”Projekt Plastik-Smart er et super initiativ, der sætter fokus på at når plastikken ender i naturen som affald, så er det et kæmpe problem. Godt 60 lokale familier fra Aarhus og Midtjylland virkeligt flot opbakning, men vi vil gerne have engageret endnu flere midtjyder i alle aldre, for det er en vigtig sag for os lokalt, siger Claus Sjödin, Regionschef for Midtjylland i Netto.

WWF Verdensnaturfonden ser den store opbakning fra familierne som et tegn på, at danskerne er klar over, at naturen har brug for en hjælpende hånd imod plastikken.

”Vores natur og vilde dyr er plaget af plastik – også herhjemme i Danmark. Plastikken står ikke bare dyrene ihjel og skader vores havmiljø, den ender også som mikroplastik i vores spisefisk. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi får fokus på plastikaffald i vores danske natur – og at vi sammen med Netto giver en masse familier mulighed for at være en del af løsningen på problemet,” siger Bo Øksnebjerg, der er generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Du og din familie kan stadig ansøge om at komme med WWF Verdensnaturfonden og Netto ud og undersøge lokale strande i Danmark. Besøg www.plastiksmart.dk og find tid og sted for at deltage ved Moesgård Strand. Deadline for tilmelding er 7. april 2019.

For mere om samarbejdet og hvad Netto arbejder med på plastik, besøg www.netto.dk/plastiksmart

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk