Masser af omtanke for de ældre

Familie og fritid:

Korsang, gækkebreve, frokost til de ansatte, muligheden for en telefon-ven – der er mange, der på forskellige måder viser de ældre på plejehjemmene og i hjemmeplejen, at de tænker på dem. Det betyder meget i denne tid, hvor de må undvære deres pårørende.

Hverdagen på plejecentre og i hjemmeplejen er i øjeblikket meget anderledes. De ældre kan ikke mødes og være sammen som normalt og heller ikke få besøg på plejecentrene af deres pårørende. Men der er mange, der tænker på at give de ældre gode oplevelser i denne tid. Vel at mærke af den slags, der følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

For eksempel har Plejecenter Gammelgaard haft besøg fra Limfjords koret, som underholdt med morgensang. Skive Garden tager turen rundt til alle plejecentrene og underholder med deres musik. Underholdningen foregår udendørs, så alle har mulighed for at være med, men på afstand.

Stor støtte fra lokalområderne
- Både de ældre og vores medarbejdere er glade for at mærke, hvor meget der bliver tænkt på dem. Vi oplever mange eksempler på, hvordan lokalområderne viser deres støtte til både personale og beboere. Det er vi meget glade for. Det siger virkelig noget om sammenholdet på Skiveegnen, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør i Kultur- og Familieforvaltningen i Skive Kommune og talsmand for kommunens krisestab. For det er over hele kommunen, at folk viser de ældre, at de tænker på dem.

På plejecenteret i Højslev, får de fx hver uge leveret en flot buket fra en blomsterbutik. I Glyngøre har 2 søde piger, Sofia og Fiona, klippet gækkebreve til alle beboerne på plejecenteret og i Roslev har Christina lavet sæbe til plejecenteret. I Jebjerg er det medarbejderne på både plejecenteret og i hjemmeplejen, der med stor glæde har modtaget frokost fra de lokale spisesteder i byen. En tanke, som der sættes stor pris på.

Telefonvenner fra ÆldreSagen
Det er ikke kun lokalt, de ældre mærker omtanken. Også på landsplan bliver der taget initiativer, der skal bidrage til, at de ældre bliver hjulpet bedst muligt igennem denne tid, hvor kontakten med omverdenen måske føles vigtigere end nogensinde. ÆldreSagen har for eksempel etableret ’Ældretelefonen’. Her kan ældre få en telefonven, som kan ringe til dem med jævne mellemrum, sådan at de ikke sidder helt alene.

Tilmelding kan ske på www.ældretelefonen.dk eller ved at ringe til telefon 8282 0300 på hverdage fra kl. 9 – 15.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk