Lær dit barn at cykle i påsken - du kan ikke starte for tidligt

Familie og fritid:

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu cykling til de allermindste børn, og påskedagene er et oplagt tidspunkt at give de små en god start på en lang cykelkarriere. Med cykelleg bliver det både en nem og sjov oplevelse.

Du husker det sikkert selv. Suset i maven, da far eller mor gav slip på kosteskaftet, og du pludselig hjulede af sted uden hjælp eller støtte. Og man behøver ikke være 5,6 eller 7 år før man kommer i gang med at cykle. Med cykelleg, som i al sin enkelthed er en række kendte børnelege, som er blevet gjort til cykellege, kan alle være med. Og der skal ikke meget til, før børnene cykler derudaf.

-Vi ser igen og igen forældre, der er både stolte og overraskede over, hvor meget deres børn lærer efter kort tids leg på cykel, så et par timers cykelleg her i påskedagene er faktisk nok til få børnene i gang, fortæller Maria Bech, der er kampagne- og kommunikationschef i Cyklistforbundet.

Cyklen får bevægelse ind i dagligdagen
Og så er løbecykler og cykler gode redskaber til at få mere bevægelse ind i hverdagen helt ned hos de 1-4-årige. Det fremgår af Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger som opfordrer til, at også denne helt unge aldersgruppe får så meget bevægelse som muligt.

- Vi har i Cyklistforbundet i en årrække arbejdet på at udbrede vores koncept Cykelleg gennem vores kampagne ’Vi kan cykle’, som retter sig mod førskolebørn. Det er en nem og sjov måde at få cyklen ind i dagligdagen – både hjemme og i dagsinstitutioner, så vi er selvfølgelig glade for at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler cykling til de helt små, siger Maria Bech.

Cykelleg for alle
Kampagnen Vi kan cykle, der udviklet med støtte fra Østifterne, løber af staben i maj måned og retter sig mod børneinstitutioner. Men alle kan til hver en tid begynde at lege cykelleg med sine børn. Man behøver kun et trafikfrit område og en cykel eller løbecykel. Cyklistforbundets inspirationshæfte 20 cykellege kan frit og kvit downloades.

-Jo tidligere børn kommer i gang med at cykle, jo større sandsynlighed er der også for at de bliver varige cyklister. Og hvis man allerede får børnene i gang inden skolestart, er de meget bedre rustet til f.eks. også at kunne cykle med deres forældre i skole, siger Maria Bech

Og der er god grund til at få cykling ind tidligt i børns liv. For det fysiske aktivitetsniveau tidligt i livet hænger sammen med fysisk aktivitet senere i barndommen og i voksenlivet. Og man formoder, at det vil gavne sundheden på lang sigt, hvis man fremmer fysisk aktivitet tidligt i livet, fordi det vil øge chancen for, at børnene er mere fysisk aktive senere i barndommen, lyder det ligeledes fra Sundhedsstyrelsen.

Fakta om kampagnen Vi kan cykle:
Kampagnen er støttet af Østifterne og løber af staben i maj måned i børnehaver over hele landet. I år deltager 48 kommuner og 148 daginstitutioner med over 5000 børn i kampagnen. Og det er en markant fremgang, siden kampagen startede som et pilotprojekt i 2013 med 25 børnehaver.

-Det har været vores ønske fra starten at udbrede de sunde og gode oplevelser, som børn får af cykling og cykelleg til så mange børn som muligt. Og når børnehaver over hele landet i den grad tager kampagnen til sig, viser det jo, at der også et ønske og om at styrke denne form for aktivitet blandt forældre og pædagoger. Forhåbentlig kan vi medvirke til, at cykelleg med tiden bliver en naturlig del af hverdagen i de fleste børnehaver, siger Lars Suhr Olsen, direktør i Østifterne.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk