KFUM-Spejderne i Balling søger frivillige, der vil udvikle sig selv og en gruppe spejdere

Foto: KFUM Balling
Familie og fritid:

Efter sommerferien starter en ny sæson for spejderne i Balling, og derfor er der brug for flere frivillige til at give gruppens bævere og ulve nogle gode oplevelser udendørs – og indendørs.

Normalt plejer en flok glade spejdere at møde op i spejderhytten ”Hytten” i Balling, hvor de gennem forskellige aktiviteter leger sig til læring om både samfundet, naturen og det at være en del af et fællesskab. Coronavirussens indtog i Danmark har desværre lagt en dæmper på meget, også mulighederne for at afvikle spejderaktiviteter her i foråret, men efter sommerferien er alt forhåbentlig tilbage til normalt igen.

KFUM-Spejderne i Balling søger derfor allerede nu flere og nye frivillige til at indgå i lederfællesskabet i gruppen.

”Vi har allerede en fin, lille flok ulve, som mangler nye ledere efter sommerferien, ligesom der kommer nye piger og drenge fra området ind, der gerne vil være spejdere. Det er vi naturligvis glade for, fordi vi tror på, at spejderlivet bidrager med en masse positivt til børnenes udvikling. Derfor søger vi unge og voksne, som har lyst til at hjælpe med i gruppen”, fortæller gruppeleder Uffe og fortsætter:

”Som spejderleder er du med til sammen med de andre ledere at planlægge og gennemføre de ugentlige møder med børnene. Møderne kan have forskellige temaer som bålmad, dyr i naturen eller knob. Så tænker du måske, at ’knob kan jeg da ikke finde ud af,’ men du vil hurtigt opleve, at efter 10 minutter på YouTube er du allerede langt bedre til at binde knob, end børnene er efter selv flere møder”.

Det er derfor ikke på nogen måde nødvendigt, at man har et langt spejderliv bag sig for at blive spejderleder. Det vigtigste er, at man har lysten til at give børnene nogle gode oplevelser – og samtidig får man også selv gode oplevelser.

Nye oplevelser, god løn og et plus på CV’et
Som spejderleder er du med til at give børnene nye oplevelser og er med til at udvikle dem – og udvikle dig selv.

Gruppeleder Uffe fortæller: ”At være spejderleder er virkelig et af de steder, hvor arbejdet bærer lønnen i sig selv. Det er frivilligt arbejde og derfor ulønnet, men man bliver så rigeligt belønnet, når man oplever spejdernes glæde over en kanonfed weekend eller anden aktivitet. Mine mange år som spejderleder for de mindste børn har givet mig nogle fantastiske minder, som jeg selv her mange år efter ofte tænker tilbage på med glæde.”

I ens fremtidige arbejdsliv er det også et plus på CV’et, hvis man har været spejderleder. Undersøgelser har vist, at frivilligt arbejde er populært hos arbejdsgiverne. ”Jeg har gennem mit arbejdsliv været til en del jobsamtaler, og her har jeg ofte oplevet, at arbejdsgiverne er mere interesserede i at høre om mit aktive fritidsliv frem for at høre om mine faglige kompetencer, fordi arbejdsgiverne gerne vil have folk, som er aktive – også i fritiden – og tager ansvar i familie og samfund,” supplerer gruppelederen.

Kunne du tænke dig at blive spejderleder i Balling?
Som spejderleder i Balling Gruppe bliver du en del af et lille lederfællesskab. Det er så at sige ”gratis” at være leder i gruppen, idet gruppen betaler dit kontingent, din uniform og lignende, og du deltager gratis på weekendture, sommerlejr og lignende.

”Alle kan blive spejderleder,” fortæller Uffe, ”blot man har lysten til at lave aktiviteter for børn. Korpset har masser af idémateriale, ligesom der er mulighed for at komme på korpsets kurser.”

Derfor afholder Balling Spejderne et infomøde for nye frivillige torsdag den 11. juni kl. 19.00 – 20.00 i spejderhytten, Vestergade 13A i Balling. Her kan høre mere om, hvilke oplevelser og kompetencer du kan få ud af at blive spejderleder hos KFUM-Spejderne i Balling. Kan du ikke deltage i infomødet er du meget velkommen til at kontakte gruppen på 24 41 86 48 eller mail: holstu@gmail.com

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk