Glaskajakker på Limfjorden: ”Det må vi prøve igen - og så skal resten af familien med!”

Foto: VisionKayak
Familie og fritid:

På Marienlyst Strand ved Skive gør mor og søn, Tina og Noah Groth, sig klar til at ro tur med VisionKayak i de helt gennemsigtige glaskajakker, der kun findes en håndfuld steder i hele Europa. De to har aldrig prøvet at ro i glaskajak før, men det er ikke noget problem, for turene i glaskajak er for alle - uanset erfaringsniveau og alder.

”Glaskajakkerne er brede, stabile, åbne og lette at styre, og I skal derfor ikke være bekymret for at kæntre på turen,” forklarer Isabella Hauschildt, der ejer VisionKayak, deltagerne på stranden inden turen. Her viser og forklarer hun om grundlæggende roteknik og glaskajakkerne, så alle deltagere er klar til turen på vandet. Isabella Hauschildt er også selv med på alle turene, så der er rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs eller få hjælp, hvis teknikken driller.  

Tina og Noah glæder sig til at komme på vandet i det dejlige sommervejr, men de glæder sig især til at opleve livet under overfladen. Det er nemlig det helt særlige ved de gennemsigtige kajakker: de fungerer som enorme vandkikkerter.
”Det er helt unikt, at glaskajakkerne på den måde fungerer som et vindue til det ellers hemmelige liv, der normalt er skjult under Limfjordens overflade,” siger Isabella Hauschildt, ejer af VisionKayak, og fortsætter, ”Det er virkelig en speciel chance for at gå på opdagelse i noget, man ellers aldrig ville se, og i den grad få sig en oplevelse ud over det sædvanlige herhjemme i Danmark. Det er næsten som at dykke - bare uden at blive gennemblødt”

På turen oplever mor og søn krabber løbe over fjordbunden, småfisk, søanemoner, den varierede Limfjordsbund med muslingebanker, sten og sand, og hvordan ålegræsset bølger under glaskajakkens klare bund.
Efter turen fortæller Tina Groth begejstret: ”Det kan SÅ meget anbefales! Det var en helt fantastisk hyggestund med masser af kvalitetstid med min søn. Det var også super flot og sjovt, at vi kunne se fjordbunden på turen! Det må vi helt sikkert prøve igen, og så skal resten af familien også med”. Ved siden af hende er Noah ved at tage svømmevesten af, mens han nynner melodien til I en lille båd der gynger.

VisionKayak er det eneste sted i Danmark og resten af Norden, hvor man kan prøve de helt gennemsigtige glaskajakker. Udover VisionKayak ved Skive findes glaskajakkerne kun ganske få steder i hele Europa.
VisionKayak har tre forskellige typer ture i glaskajakkerne gennem hele sæsonen fra maj til september: formiddags-, solnedgangs- og fuldmåneture. ”På alle tre ture oplever man vandkikkerteffekten ned gennem glaskajakkerne, men på solnedgangs- og fuldmåneturene får man samtidig selskab af solnedgangens varme farver og fuldmånens sølvfarvede skær” fortæller Isabella Hauschildt.
Derudover kan man booke private events i glaskajakkerne: for eksempel firmaevents, polterabender, fødselsdage, familietræf og lignende.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk