Cyklister skal være opmærksomme i trafikken

Familie og fritid:

Manglende opmærksomhed i trafikken kan være livsfarligt, og det bliver bilister løbende gjort opmærksomme på gennem kampagner, men hvordan forholder det sig med cyklisterne, der også risikerer at betale en høj pris, hvis uheldet er ude.

Det er lovpligtigt at tegne en ansvarsforsikring på din bil, men der er ingen regler, når det kommer til cykler, og det kan i sidste ende få stor økonomisk betydning, hvis du som cyklist påkører nogen, der kommer til skade.


Uden ansvarsforsikring hænger du selv på den

Det er ikke unormalt at se cyklister, der sms’er under kørslen eller hører høj musik i hovedtelefonerne, og derfor ikke har fuld fokus på den omgivende trafik. I nogle tilfælde ender det med sammenstød med andre cyklister eller med en påkørsel af en fodgænger, og i værste fald ender det med svære personskader.

Din ansvarsforsikring dækker det ansvar, du kan blive pålagt, hvis du forvolder skade på andre personer eller deres ejendele. Ansvarsforsikringen indgår typisk som led i indboforsikringen, og den er der desværre nogen, som vælger at spare væk, hvis de er af den overbevisning, at indboet ikke udgør nogen særlig værdi.

- Hvis du ikke har en ansvarsforsikring, kan det blive en dyr omgang, for i så fald hæfter du selv for eventuelle skader, som du påfører andre, og der kan være tale om ganske betydelige beløb, som vil påvirke din økonomi mange år fremover, forklarer advokat Berit Møller Lenschow fra Erstatningsgruppen, der er en del af ADVODAN og tilføjer

- Hvis du forvolder så stor skade på en anden person, at vedkommende eksempelvis mister erhvervsevnen helt eller delvist, kan et erstatningskrav hurtigt løbe op i flere millioner kroner.


Tre gode råd til fra advokaten til cyklisterne

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at efterårsmånederne traditionelt tegner sig for en god del af de cykelulykker, der hvert år sker på de danske veje, og advokat Berit Møller Lenschow har tre gode råd til cyklisterne.

• Vær opmærksom i trafikken
Vigtigst er det at have opmærksomheden rettet mod trafikken, og i øvrigt sikre at man også selv er synlig i form af lys og reflekser, nu hvor den mørke tid er begyndt

• Sørg for at have en ansvarsforsikring
Tegn en indboforsikring og sørg for, at ansvarsforsikringen indgår som en del af den, så du har en forsikring, der dækker, hvis du uforvarende skulle komme til at påføre andre skade

• Tegn en ulykkesforsikring
En ulykkesforsikring dækker, hvis du selv kommer til skade, så sådan en bør du også tegne

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk