Balling Spejderne modtog midler til sommeraktiviteter for børn

Ulvene hjælper mølleren på Hjerl Hede med at bære melsække
Foto: KFUM Balling Gruppe
Ulvene hjælper mølleren på Hjerl Hede med at bære melsække
Familie og fritid:

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har i forbindelse med coronasituationen fået midler fra Kulturministeriet til en sommerpulje til afvikling af sommeraktiviteter for børn. Balling Spejderne har fået en lille del af disse midler til at afholde sommeraktiviteter for ulvene.

”Vi er i Balling Gruppe naturligvis glade for at have modtaget penge fra DUF til afvikling af aktiviteter for ulvene her sidst i sommerferien,” fortæller gruppeleder Uffe. ”Nedlukningen i forbindelse med corona betød desværre, at alt spejderarbejde blev sat i bero i foråret, herunder blev der heller ikke arrangeret en sommerlejr for spejderne i år. Derfor var det naturligvis nærliggende at arrangere en rigtig spejderlejr i nogle dage her inden skolestart.”

Ulvene tog derfor til Trevæld Spejdercenter, der ligger ved sydenden af Stubbergård Sø. For mange af ulvenes vedkommende var det den første rigtige primitive spejderlejr, de var på. Der skulle soves i telt, graves bålplads og laves brænde. Hedebølgen, der netop ramte Danmark på samme tid, gjorde det heller ikke rarere at lave bålmad, når der var 30 °C varmt. Ikke desto mindre fik ulvene hurtigt tændt bål, og der blev både lavet havregrød til morgenmad og den velkendte stubbersøgryde til aftensmad. Om aftenen blev der hygget omkring bålet med snobrød, skumfiduser, chips og sodavand.

Den ene dag sejlede ulvene i kano fra den ene ende af Stubbergård Sø til den anden og ind gennem sivene, hvor de lagde til i det gamle ålehus, inden turen efter frokosten gik tilbage til lejren. På lejrturen blev der også tid til at bade i søen og fiske efter muslinger.

Ulvene besøgte også Hjerl Hede, hvor de fik lov til at prøve forskellige aktiviteter, så de kunne få en udtalelse i en skudsmålsbog, så de har gode udtalelser til fremtidige ansættelser. De fik både kørt trillebør, skudt egern, hjulpet mølleren med at bære melsække, kartet uld og lavet dyvler. Ulvene havde en rigtig god dag på Hjerl Hede, hvor der også blev tid til en tur med toget.

Lejren var også ilddåben for vores nye ulveleder, Pernille. Det var Pernilles første møde med både spejderlivet og ulvene, som tog rigtig godt imod hende. ”Vi er rigtig glade for, at Pernille har haft mod på at give spejderlivet et forsøg og er med til at give ulvene nogle gode oplevelser,” siger gruppelederen, som fortsætter: ”Efter turen og det første møde med spejderne, blev hun også spurgt, om det havde skræmt hende, hvortil hun heldigvis svarede: ’Absolut ikke, tværtimod’.”

Baggrundsinformation
Balling Gruppe er en spejdergruppe under KFUM-Spejderne i Danmark. Er du barn i 0.-5. klasse, der kunne tænke sig at blive spejder, eller er du voksen, der kunne tænke sig at blive frivillig i gruppen, kan du finde os på Facebook som ”KFUM Balling Spejderne” eller se opslag i døren på vores spejderhytte Vestergade 13A i Balling.

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk