Vær med til at styrke Skiveegnen i fremtiden

ERHVERV:

AUHE MidtVest`s Støttefond (Aarhus Universitet Herning) lancerede tirsdag aften AUHE Erhvervsklub, hvis formål er at sætte fokus på viden og kvalificeret arbejdskraft til de midt- og vestjyske virksomheder.

Erhvervsklubbens målgruppe er virksomhedsejere- og ledere i Midt- og Vestjylland samt engagerede aktører indenfor erhvervslivet – og målet er at højne de små og mellemstore virksomheders kendskab til uddannelserne på Aarhus Universitet Herning.

Mere end 100 erhvervsledere deltog i mødet, der blev afholdt på Aarhus Universitet Campus Herning. Fra SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter deltog bestyrelsesformanden, direktør Gregers Frederiksen, Salling Entreprenørfirma og SETs direktør, Alice Bank Danielsen. Begge var meget begejstrede for initiativet.

–Såvel SET som min egen virksomhed, Salling Entreprenørfirma har efterfølgende meldt sig ind i erhvervsklubben, fortæller Gregers Frederiksen, der selv har haft stort udbytte af samarbejdet med AUHE.

- Jeg ved godt, at det er atypisk for en branche som vores, medgiver han og uddyber: –men det viser bare, at det ikke kun er de store, teknologiske produktionsvirksomheder, der kan have glæde af akademikerenes viden. Fx ved jeg, at Fur Bryghus og Calvex i øjeblikket har studerende fra Herning i praktik.

Ifølge Gregers Frederiksen vil mange af Skiveegnens virksomheder kunne få udbytte af et tættere samarbejde med universiteterne. –En tættere tilknytning til universiteterne – i dette tilfælde AUHE, men på Skiveegnen har vi ligeledes tætte relationer til AAU/Aalborg Universitet – generer altid ny viden til gavn for virksomhedens vækst og udvikling.

- En anden vigtig faktor i universitetssamarbejdet er det gensidige kendskab virksomhederne og de studerende/ færdiguddannede imellem. Vi mangler allerede nu kvalificeret arbejdskraft og det er derfor livsvigtigt for Skiveegnens virksomheder, at vi kan fastholde og tiltrække arbejdskraften i fremtiden, siger Gregers Frederiksen, der tilføjer: -Og det er jo desværre et faktum, at mange af de unge, der læser i storbyerne, har svært ved at se sig selv i et job udenfor netop storbyerne.

SETs bestyrelsesformand opfordrer Skiveegnens virksomheder til at bakke op om AUHE MidtVests Støttefond og de øvrige universitetssamarbejder: - Hvis Skiveegnens virksomheder skal udvikle sig, har vi brug for kvalificeret arbejdskraft. Og netop fordi de unge vægrer sig ved at søge mod vest, er det vigtigt, at vi også her på egnen bakker op om universitetssamarbejderne. Ved at skabe en tilknytning allerede tidligt i studietiden lærer de unge virksomhederne og Skiveegnen at kende – og opdager på den måde, at vi faktisk har rigtig, rigtig meget at byde på.

Et medlemskab i AUHE Erhvervsklub koster 1.500 kr. pr. år. Ud over, at medlemmerne får adgang til ny viden, giver medlemskabet også en unik mulighed for tæt dialog med andre erhvervsledere / aktører fra hele det midt- og vestjyske område samt en indgang for den enkelte virksomhed til at få overblik over samarbejdsmulighederne. Erhvervsklubben afholder to årlige arrangementer – næste gang 10. oktober.

- Meld jer ind i AUHE Erhvervsklub på www.auhefonden.dk og lad os sammen styrke Skiveegnen – nu og ikke mindst i fremtiden, lyder det fra SETs formand Gregers Frederiksen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk