Åbent hus hos Scantruck 9.00 - 17.00, 20 og 21 januar.
Scantruck skal tilbage til 2007 for at finde bedre maskinsalg end i 2016
Scantruck afholder niende udgave af ScanMek, det er med skærpet optimisme. Direktør Bo Sundroos forudser stort rykind med masser af positive kunder, selv om virksomheden netop har oplevet præcis det samme på Agromek i Herning. Historien viser nemlig, at en Agromek-succes udmærket kan følges op af en succesrig ScanMek.
”Vi har al mulig grund til at tro på en rigtig god ScanMek 2017. Inden årsskiftet har vi nu rundet 1500 solgte maskiner. Vi skal tilbage til 2007 for at finde tilsvarende. Det betyder, at vi er tilbage til den gode situation fra før kriseårene. Det afspejler optimisme og positivitet i samfundet”, siger Bo Sundroos.
Det er niende gang, hovedkvarteret i Skive danner ramme om Scantrucks egen maskinmesse. For nogle år siden udvidede Scantruck konceptet ved at invitere en række underleverandører med, som på mindre stande kan præsentere alskens tilbehør og udstyr til de store maskiner. Det viste sig at være en solid succes, og de mange eksterne udstillere er naturligvis også på plads til ScanMek 2017 i januar.
Masser af brugte maskiner
”Når de mange gæster ankommer til ScanMek, er det de skinnende, nye maskiner, der møder dem. Men de fleste besøgende lægger også vejen ned omkring vores brugtcenter, som er Skandinaviens største og altid byder på flere hundrede topklargjorte maskiner af alle typer. En ScanMek er altid en god anledning for vores brugt-folk til at få fyldt op på alle hylder. Det bliver naturligvis også tilfældet til den kommende udstilling”, lover direktør Bo Sundroos.
”Vi har ramt et rigtig godt koncept for ScanMek, og derfor piller vi ikke voldsomt ved formen fra år til år. Pølsemanden vil som altid være klar til at lange ristede med brød over disken, og ved brugtcentret er vi igen klar med suppe-teltet, som naturligt nok bliver mere populært i takt med kuldegraderne i januar. Og så handler det naturligvis først og fremmest om, at vi er klar til masser af professionel maskinsnak med de mange seriøse fagfolk, der har gjort ScanMek til en fast begivenhed i januar”, siger Scantruck-direktør Bo Sundroos.Scantruck benytter sin egen maskinmesse til premiere på ny lift-import
Det bliver de store modeller, der kommer til at føre sig frem på Scantrucks traditionsrige messe i eget hus, ScanMek 2017. Når portene slås op i Skive fredag den 20. og lørdag den 21. januar, bliver kodeordet ”størst”. De nye maskiner hos Scantrucks importmærker er nemlig samtidig de største i de respektive produktprogrammer.
Både tyske Weycor og amerikanske Mustang har øget serierne af læssemaskiner i den tunge ende. Der er simpelthen kommet nye største-maskiner hos begge mærker.
Hos Manitou bliver det de store rotations-teleskoplæssere, der får hovedrollen. Og Scantruck benytter ScanMek til også at præsentere det helt nye medlem af familien, tyske PB Platforms, som er en af verdens blot tre producenter af de allerstørste saxlifte.
Både det brede entreprenørprogram fra Komatsu og den store Manitou-familie med teleskoplæssere og lifte lader sig naturligvis repræsentere i rigt mål på ScanMek. Komatsu og Manitou er Scantrucks to helt store mærker, og det er de franske teleskop-folk, der byder ind med de varmeste nyheder i ScanMek anno 2017.
Læssere til land og byg
Læssemaskinerne fra både Weycor og Mustang bejler til såvel entreprenørbranchen som til landbruget. Dermed forudser Scantruck-folkene, at de to mærkers nye topmodeller vil tiltrække sig stor opmærksomhed på ScanMek.
Weycors nye model AR 250e er tyskernes største i den 15 maskiner store serie. AR 250e vejer 13,8 tons og er hele 4,5 tons tungere end Weycors næststørste læsser, AR 105e. Familiens nye overhoved gør sig i øvrigt bemærket ved et lavt støjniveau på trods af 215 heste i maskinrummet.
AL708 er førerhingst med sine 4500 kg hos de mindre læssemaskiner fra Mustang. De amerikanske minilæssere består af otte forskellige modeller fra 1721 kg, og med på ScanMek er blandt andre også seriens næststørste maskine og umiddelbare lillebror til AL708. Nemlig AL608, som tynger badevægten med 3937 kg i kampklar tilstand.
Nem roterende
Blandt de nyeste nye er rotations-teleskoplæsserne MRT 2145 med tilnavnet ”Easy” som markering af, at Manitou-konstruktørerne netop har tilsigtet en maskine, der er nem at manøvrere og betjene. Franskmændene har gjort en dyd af at levere tre maskiner i én med rotations-serien. Maskinerne kan tjene såvel som kran, som arbejdsplatform og naturligvis som teleskoplæsser.
MRT 2145 har en løftekapacitet på 4500 kg og løftehøjde på op til 20,60 meter.
Den større MRT 2550 magter hele fem tons og præsterer løftehøjde op til 24,70 meter. Her er det Mercedes, der leverer den nye Final Tier 4-motor.
De store saxlifte
Den nye dreng i Scantruck-klassen, den tyske lift-producent PB Platforms, debuterer hos sin nye, danske importør og forhandler med saxliften PB S171-12ES. Stor, selv om den langt fra er PB’s største. Den lange typebetegnelse dækker over en lift med arbejdshøjde på 17,10 meter, og der er plads at røre sig på deroppe i højden. Arbejdsplatformen kan blive op til 390 x 119 cm.
Selv om PB S171-12ES har ganske imponerende mål, er den næsten en lilleput i programmet over nogle af verdens største saxlifte. PB Platforms brillerer således med også at producere en lift med arbejdshøjde på godt og vel 27 meter. Platformen er 7,98 x 2,40 meter – næsten 20 kvadratmeter.
Liv på gæstestandene
Foruden de mange nye maskiner fra hele seks markante import-mærker, gearer Scantruck sig til igen at fylde Skandinaviens største brugtcenter med brugte maskiner. Den store brugthal udbygges til ScanMek, som traditionen byder, med suppeteltet, hvis popularitet stiger i takt med kuldegraderne ude.
En af udstillingshallerne helliges som tidligere en række af Scantrucks faste leverandører at udstyr og grej til entreprenør- og landbrugsmaskinerne. 15 gæsteudstillere har meldt klar til at vise og fortælle om materiel af mange forskellige slags. Også Scantrucks egne lagerfolk er klar til at vise tilbehør frem.
Selv bemander Scantruck-folk en servicestand, hvor de er klar til at informere ScanMek-besøgende om både firmaets servicekoncept generelt og om TCO specielt. De tre bogstaver TCO bliver til stadighed mere interessante for maskinejerne, som ikke i så høj grad fokuserer på maskinernes anskaffelsespris som på de løbende omkostninger. TCO står for Total Cost of Ownership og beskriver præcist omkostningerne i ejertiden for den enkelte maskine.