STEP1 Award - 30.000 kr. til en god ide

John Jensen, Easy Up
Foto: STEP1
John Jensen, Easy Up
ERHVERV:

Klar med 30.000 kr til en god idé!

For tredje år i træk afholdes STEP1 Award som er kommunens største arrangement for iværksættere og idémagere. Allerede nu kan Ole Opfindere af en hver art sende deres idé ind og deltage i konkurrencen om 30.000 kr.

Sidste år vandt John Jensen med sin prototype der i dag er blevet til Easy Up og har stiftet sit eget selskab med 1 fuldtids ansat.
- John var allerede langt med sin idé og havde en prototype klar, så langt behøver man slet ikke at være, fortæller Lise Korsgaard, koordinator i STEP1.
- Jeg glæder mig til at tage imod en masse gode idéer og håber opbakningen er lige så god i år som de to sidste.

De sidste to år har hhv. 23 og 25 sendt en idé ind til konkurrencen. Herefter har et dommerpanel bestående af en blanding af erfarende erhvervs folk, idémagere, iværksættere og rådgivere, kogt skaren ned til 5. Alle 5 skal præsenterer deres i det til STEP1 Awarden d. 19. november. Her offentliggøres vinderes og får overrakt en check på 30.000 kr. Til at komme videre med sin idé. Foruden kontanter for vinderen også tre måneders gratis husleje i STEP1.

- Vi synes det er nogle gode rammer til at komme videre med sin idé.

30.000 kr kan give lidt frihed til at arbejde på ideen eller betale evt. udgifter i opstarten som fx i forbindelse med patent eller stiftelse af selskab, fortæller Lise Korsgaard.

 

Hvad blev der af de gode idéer der deltog?
Men det er ikke kun vinderen der kommer videre med sin idé. Flere tidligere deltagere er blevet motiveret af konkurrencen og kommet videre. F.eks. familien Lindeman, som deltog i 2014 med en idé til et brætspil. De havde lavet en prototype de præsenterede til STEP1 Award, hvor de fik en fjerde plads.

Her var brikkerne lavet af trylledej. I dag, ti måneder efter, har familien 2000 producerede spil, en meget aktiv Facebokside med over 1000 likes og en masse spilleevents bag sig.
Lisbeth Klode, som vandt 2. pladsen med sin kosmetikserie af moler, er nu igennem et forløb med Business Innovation Denmark, hvor de sammen er ved at skaffe finansiering til at lancerer Fur Moler Care.
Suntherm som vandt en 3. Plads har efterfølgende fået tilført 2,5 mio investeret af BOREAN Innovation, som hvert år investerer kapital i 6- 8 iværksættervirksomheder.

- Det er super dejligt at se, at rigtig mange af de idéer vi ser i konkurrencen, faktisk bliver til rigtige virksomheder, fortæller Lise Korsgaard.

Alle idéer er velkommen
Der er ingen der er forhindrede i at deltage i konkurrencen. Alle kan deltage, med idéer i alle stadier. Ingen produkter, idéer eller projekter er forkerte. Og der skal heller ikke udfyldes lange ansøgningspapirer.

- Alt man skal gøre er at optage sin idé på sin mobiltelefon, ligge den på youtube og sende den ind. Så er man med i konkurrencen. Man behøver ikke noget fancy storyboard eller andre hjælpemidler. Man skal simpelthen bare fortælle om sin idé, fortæller Lise Korsgaard

Idéen skal sendes til kontakt@step1skive.dk senest den 6. November kl. 12.00 man kan også læse mere på www.step1skive.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk