Springbræt - Kom godt fra start som iværksætter

ERHVERV:

SET’s utraditionelle 2-dages iværksætterkursus, Springbræt, henvender sig til helt nye iværksættere, der måske ikke engang har fået CVR nr. endnu, men som er skarpe på, hvad de vil og hvad de kan tilbyde.

Kursusforløbet den 31. oktober og 7. november ledes af Malene Thune, Tilpas.nu, der har stor erfaring som underviser og som via sin egen baggrund som iværksætter kender gamet ind og ud.

- I løbet af de to kursusdage finder deltagerne ind til kernen af deres idé og får den rigtige start som iværksætter, fortæller team assisent Erik Linde fra SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter. Han forklarer: -Formålet er at give nye iværksættere et kick off i form af input, tips og tricks samt sparring. Deltagerne går fra kurset med en lille forretningsplan samt en køreplan for de næste skridt for at komme godt i gang/videre med deres virksomhed.

Kursusleder Malene Thune fortæller: -Den første kursusdag har jeg kaldt ”Min succes tager udgangspunkt i det jeg brænder for” og her kommer vi ind på, hvad der er afgørende i forhold til at få succes som iværksætter og arbejder med at finde ind til kernen i det, der driver den enkelte – også på den lange bane.

I længden er det mest holdbart, at der er sammenhæng mellem det, man tilbyder kunderne og det, man brænder for. Det gælder for alle virksomheder, men især for iværksættere er det vigtigt at huske mens man bygger virksomheden op. -Sådan er det heldigvis også de fleste gange, konstaterer Malene Thune, der dog tilføjer: -Men ofte er vi ikke gode nok til at få det fortalt og være modige nok til at fokusere på det vigtigste.

Dag 1 rummer kort sagt tips og tricks til det, der er vigtigt, når den nye virksomhed skal have en klar profil. Malene vil også komme ind på de personlige/psykiske barrierer, de fleste iværksættere kommer til at stå over for – og når kursusdagen er færdig, får deltagerne en hjemmeopgave i forhold til deres egen forretningsplans mere overordnede linjer.

En af udfordringer ved at starte egen virksomhed er ”hvad er det konkret jeg skal nu”. Kursusdag 2 har derfor fokus på de næste skridt – både på helt korte og den lidt længere bane. Her vil Marlene Thune kigge nærmere på deltagernes overordnede forretningsplan, for herefter at bryde den ned i mindre og mere overskuelige skridt.

-En forretningsplan indeholder nemlig en lang række antagelser, som iværksætteren skal ud og teste, pointerer Malene Thune, der uddyber: -Målet med Springbræt er at sikre, at iværksætterne kommer ”smart fra start” med deres nye virksomhed. Dag 2 gennemgår vi derfor bl.a. målgrupper, behovet for deltagernes produkt/service og ikke mindst, hvad det kræver af tid og penge at realisere ideen – og muligheden for at minimere disse ressourcer. Dagen /forløbet afsluttes med et netværksarrangement i iværksætterhuset Step1 i Skive.

-Er du interesseret? Så skynd dig at melde til, for vi udbyder kun 12 pladser på Springbræt, lyder opfordringen fra Erik Linde – der afsluttende oplyser, at tilmelding foregår via www.skiveet.dk / Arrangementer, hvor interesserede også kan læse mere om tid, sted og pris for kurset.

Fakta

Springbræt
Tirsdag d. 31. oktober og tirsdag d. 7. november 2017
Begge dage fra kl. 9.00 - 15.30
SET, Østerbro 7, Skive

Tilmeldingsfrist: Mandag d. 16. oktober 2017 kl. 09:00 

Underviser
Malene Thune
Tilpas.nu

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk