Sparefamilier sparer stadigvæk

ERHVERV:

Sparefamilier sparer stadigvæk et halvt år senere

I september sidste år sagde EnergiMidt tak for indsatsen til de 13 familier, der gennem et år deltog i et spareprojekt, som skulle vise, at en familie kan skære 10 procent af elforbruget gennem små justeringer i hverdagen. Familierne imponerede med en gennemsnitlig besparelse på 23 procent. I dag, seks måneder senere, holder de niveauet - og faktisk mere til.

De 13 familier, der gennem et år agerede testpersoner for EnergiMidts Sparpåelregningen-koncept, opnåede en imponerende gennemsnitlig besparelse på 23 procent ved at indarbejde nye, simple vaner i hverdagen. Et halvt år efter at forløbet sluttede, viser det sig, at familierne har formået at holde niveauet. Faktisk har de i gennemsnit skåret yderligere 4 procent af deres elforbrug.

- Det er flot, at de holder ved, men faktisk er det ikke så overraskende. Efter en længere periode med fokus på at spare på strømmen er vanerne blevet dagligdag i familien, og så tænker de ikke længere over dem på samme måde. Familierne har set, hvor mange penge de kunne spare med en relativt lille indsats, og så har de bestemt ikke lyst til at gå tilbage til fortidens dårlige vaner, siger Anne Brandborg, kommunikationskonsulent hos EnergiMidt.

Familien Bjerg fra Silkeborg opnåede en gennemsnitlig besparelse på 22 procent i testperioden, og familien har faktisk formået at skære yderligere 10 procent af elforbruget gennem de seneste seks måneder.

- Vanerne er kommet ind under huden, så det er stadigvæk de samme ting, der gør udslaget for os. Vi sørger for at få slukket, der hvor vi ikke er, og det er det, der gør forskellen, siger Jan Bjerg.

Jan Bjerg har især taget de gode råd om valg af den mest energibesparende belysning til sig, og der bliver løbene skiftet til mere energirigtige pærer og lamper.

- Vi skiftede en del pærer i starten af forløbet, og efterhånden som de pærer og lamper, vi endnu ikke havde udskiftet, er gået i stykker, har vi også udskiftet dem. Blandt andet en halogenspot i vores garage, og det betyder altså en del for vores elforbrug, forklarer Jan Bjerg.

Følger forbruget tæt
Et af midlerne til at skære ned på sit elforbrug er at følge det tæt og blive bevidst om, hvad der bruger strøm i dagligdagen og hvor meget. Det har familien Bjerg gjort via forbrugsvisning på EnergiMidts hjemmeside.

- Vi har tilmeldt os en service, hvor vi får en mail om vores elforbrug det forgangne døgn. På den måde kan jeg følge med i, hvad vi bruger. Det er der nærmest gået lidt sport i. Vi har en teenagesøn i huset, som godt sommetider kan falde i søvn med fjernsynet tændt om aftenen, og det kan jo eksempelvis ses på forbruget. Så kan jeg lige prikke lidt til ham og huske ham på at få slukket, siger Jan Bjerg videre.

Kun fem af familierne har haft en mindre stigning i deres elforbrug gennem de sidste seks måneder på mellem 1 og 8 procent, mens de resterende familier har formået at nedbringe deres forbrug med yderligere 3-15 procent.

- Det er imponerende, at så stor en del af familierne har været i stand til at skære yderligere ned på deres elforbrug. Jeg tror ganske enkelt, det handler om, at de har fået øjnene op for den besparelsesmulighed, der er i at vælge de mest energirigtige løsninger og i at undgå unødigt forbrug i dagligdagen. Og det er da sjovere at bruge sine penge på fornøjelser med familien end på at betale for at bruge strøm, der ikke er nødvendig, slutter Anne Brandborg.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk