Skives landdistrikter i vækst med lokale erhvervsnetværk

Foto: Leif Reinholdt Mogensen
ERHVERV:

Erhvervsnetværk skal sætte gang i Landdistrikterne

SET/Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter har netop fået grønt lys til et ambitiøst projekt, der skal skabe vækst og udvikling i landdistrikterne via lokale erhvervsnetværk.

-Vi ved, at der faktisk er gang i mange ting i landdistrikterne – trods nogle mediers noget mere dystre billede, lyder det fra SETs direktør, Alice Bank Danielsen, der forsætter -Derfor bliver det en vigtig del af det kommende projekt at få fortalt alle de gode historier, der også findes.

Dette passer fint ind i ideen bag www.skive-her.dk, der gerne vil bringe positive nyheder fra Skiveegnen. (red.)

Hun forklarer, at projektet først og fremmest handler om at etablere lokale erhvervsnetværk i et tæt samarbejde med de landsbyer, hvor interessen er til stede. Disse lokale erhvervsnetværk skal dels styrke det lokale arbejde for synlighed og dels styrke det lokale aktivitetsniveau – blandt andet gennem øget lokal samhandel og lokale erhvervsarrangementer.

-Hos SET har vi kendskab til flere steder, hvor det lokale erhvervsliv har en stor lyst til at gøre mere for området, men hvor man mangler en effektiv struktur for arbejdet, fortæller Alice Bank Danielsen, der uddyber: -Vi  kan se, at blandt andet det koncept, som man kører efter i Vækst i Durup har været i stand til at skabe synlighed og positivitet i erhvervsnetværkets første leveår. Af samme grund har SET naturligt valgt at udføre opgaven i samarbejde med Thomas Rosenkrands, TR Consult, der har været primus motor for erhvervsnetværket Vækst i Durup.

-Jeg tror på, at det bl.a. er projekter som dette, der skal til for at skabe sammenhold, udvikling og vækst i Skiveegnens landdistrikter, understreger Alice Bank Danielsen, som er glad for Skive Kommune og LAG’s opbakning til projektet.

Skive Kommunes Vækstpulje og LAG Skive-Viborg har begge bevilget 150.000 kr. til projektet, som løber frem til udgangen af 2016. Foruden den offentlige finansiering, kommer 116.000 kr. i privat medfinansiering i løbet af projektperioden.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk