Skab mere vækst og indtjening. Få en aktiv og effektiv bestyrelse

Erhvervschef Brian Krogh
Erhvervschef Brian Krogh
ERHVERV:

Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET)  tror på, at en uvildig bestyrelse vil kunne hjælpe de fleste ejerledere med at samle tabte bolde op og sørge for, at nye kommer i spil. Tirsdag den 15. november kl. 15.00 til 17.30 sætter SET derfor - sammen med ASNET Board - fokus på værdien af en aktiv og effektiv bestyrelse  og på, hvordan ejerlederen kan få glæde af en bestyrelse i en travl og stresset hverdag.

Danske  ejerledere besidder i dag nogle af de vanskeligste og mest ensomme job i dansk erhvervsliv. De har mange bolde i luften og har ofte mere end én rolle i virksomhedens liv – samtidig med, at kravene er tårnhøje og stadig stigende. Der er 100 % fokus på hverdagens udfordringer og kun få ejerledere kan håndtere alle strategiske, ledelsesmæssige og personlige udfordringer alene.

Målgruppen for mødet den 15. november er de ejerledere, som i dag ikke har en professionel bestyrelse. Som indlægsholdere kan deltagerne – ud over Erik Holst fra ASNET Board – møde erhvervskundechef i Vækstfonden, Mogens Andersen, der vil tale om fordelene ved at have en bestyrelse i ”mødet” med banken eller andre långivere  samt ejerlederne fra to af Skiveegnens succesfulde virksomheder, Morten Donnerup fra Suntherm ApS og Peter Espersen fra KM Rustfri A/S, der vil fortælle om deres erfaringer med og udbytte af at etablere og samarbejde med en professionel bestyrelse.

Ejerlederne er en særlig type, som naturligt stiller høje krav til deres omgivelser. De er deres egen lykkes smed, og det betyder også, at de selv vil bestemme over deres skæbne, og at den personlige identitet tit er bundet op på ejerskabet af virksomheden. Det kan ikke betale sig – det er alt for tidskrævende – og det kræver afgivelse af alt for meget magt. Sådan lyder bekymringerne hos mange danske ejerledere, når de bliver spurgt, hvorfor de ikke har en  bestyrelse.

-Derfor er der en grundlæggende frygt for at afgive magt, som det er vigtigt at tale om – men fakta er jo, at en bestyrelse kan fyres, hvis samarbejdet ikke fungerer, fortsætter Erik Holst, der er bestyrelsesmedlem i  ASNET Board - et nonprofit netværk af mere end 150 professionelle bestyrelsesmedlemmer, som arbejder i mere end 500 bestyrelser og primært i små og mellemstore virksomheder.

Erik Holst vil på mødet vil fortælle deltagerne hvorfor og hvordan en professionel bestyrelse kan  skabe værdi for virksomheden og han understreger, at en undersøgelse foretaget blandt virksomheder med ASNET bestyrelsesmedlemmer viser, at ni ud af 10 har oplevet, at bestyrelsen har bidraget til ”forbedring” eller ”væsentligt forbedring” af virksomhedens resultater og værdi.

-Vi ved godt, at det kræver grundige overvejelser og accept af de nye roller og opgaver, som naturligt vil følge med etablering  af en bestyrelse i en ejerledet virksomhed, medgiver SETs erhvervschef, Brian Krogh, der fortsætter:     -SET ønsker bestemt ikke at trække noget ned over hovedet på de lokale ejerledere, men vi vil gerne give dem argumenterne ved et helt uformelt møde, hvor ingen skal comitte sig til andet end at lytte og spørge.

Brian Krogh slutter med en opfordring til ejerlederne: -Tilmeld jer mødet den 15. november på www.skiveet.nemtilmeld.dk og bliv klogere på, hvordan en aktiv og effektiv bestyrelse kan skabe vækst og indtjening i jeres virksomhed.

FAKTABOKS
Bestyrelser skaber værdi

  • Den mest afgørende enkeltfaktor for, at virksomheden kan opnå en bedre bundlinje er, at der er eksterne medlemmer af bestyrelsen. Dvs. medlemmer udenfor firma og familie.
  • 72 % af virksomheder med en professionel bestyrelse har internationale aktiviteter, mens det kun er tilfældet for 45 % uden professionel bestyrelse.
  • 43 % af virksomheder med en professionel bestyrelse forventer vækst over 10 % mens det kun er tilfældet for 29 % uden professionel bestyrelse.

Kilde: DI samt rundspørge blandt små og mellemstore virksomheder

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk