SET kickstartede turistsæsonen sammen med Dorte Kiilerich

Foto: SET
ERHVERV:

I aftes blev turistsæsonen kickstartet, da SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter afholdte sæsonstartmøde sammen med 30 af egnens turismeaktører, hvor der både blev diskuteret pakkeløsninger og nyheder.

Aftenen startede med oplæg fra Dorte Kiilerich, direktør i Living Concept der specialisere sig destinationsudvikling og pakkerejser, der med eksempler fra hendes eget arbejdsliv levende fortalte om, hvordan pakkerejser kan skabe værdi for de enkelte virksomheder. Dorte lagde også stor vægt på, at man skal huske de lokale fortællinger, og bruge dem til at skabe forskellige pakker, hvor det lokale er i fokus. Hun pointerede, at det er vigtigt, fordi det er lige præcis her, hvor Skiveegnen kan skille sig ud fra alle de andre feriedestinationer i Danmark.

Efter en utrolig koncentreret stemning under foredraget, hvor der livligt blev skrevet både stikord og gode tips ned, sluttede foredraget af med en spørgerunde, hvor aktørerne kunne få svar på deres spørgsmål. Her fik Dorte også pointeret, at det er med at udnytte at SET stiller en gratis bookingside til rådighed for alle deres medlemmer.

Der er ingen tvivl om, at foredraget satte en masse tanker i gang hos både SET og alle aktørerne, som nu i samarbejde skal se på, hvordan de kan blive endnu bedre til at skabe værdi med pakkeløsninger.

Nyheder fra tursimeaktørerne
Sæsonstartmødet er også et netværksmøde, hvor man kan høre, hvad der sker rundt hos egnens forskellige aktører. Efter en gennemgang af SETs mange aktiviteter hen over sæsonen, fik aktørerne også mulighed for kort at fortælle om nyheder og nye tiltag til sæsonen 2017.

 • Rasmus fra Dansk Kyst- og naturturisme fortalte om et nyt EU-støttet kompetenceforløb, hvor virksomhederne kan få udviklet lige præcis de kompetencer, som de mangler eller ønsker.
 • Thomas fra Skive Kommune fortalte om det nye projekt ”Ny turisme i tomme bygninger”
 • Trolderuterne udvider med flere ruter i det vestjyske og en app, så man kan høre fortællinger fra sin smartphone, mens man er ude at gå.
 •  Skulpturlandsby Selde kan til september byde velkommen til 12 videokunstnere, der udstiller deres værker om byen, borgerne og landskabet i byens offentlige rum.
 • I Jenle har de renoveret museet hen over vinteren og bygget et børnehjørne. Det er nu også muligt via QR-koder rundt på museet at blive guidet rundt og høre alle historierne.
 • Er du mere til kampsport og middelalderstemning byder Spøttrup Middelalderborg i år inden for til VM i
 • Middelalderkampsport fra den 25.-28. maj, hvor kampklædte krigere vil kæmpe om verdensmestertitlen.
 • Hjarbæk Fjord Camping har bygget Det Lille Hus ved Hjarbæk Fjord, som nu er klar til udlejning.
 • Dorte fra Spøttrup Bigård har udviklet sin egen sæbe lavet med honning fra gårdens bier. Udover sæben er der også kommet en creme og læbepomade med honning til.
 • Vagn fra Fursund Turistforening fortalte, at der er kommet nye forpagtere af Færgekroen og Café På Herrensmark.
 • Tingfinderiet samarbejder med IdylIdyl om en pakke med tapastallerken og efterfølgende skattejagt i Tingfinderiet
 • Lisbeth fra FurØ gårdbutik har lavet en kollektion af bomuldskjoler, som kan købes i hendes butik. Derudover udvider hun også sortimentet af creme med en ny naturcreme med solfaktor 50.

Efter fortællerunden blev der byttet brochurer og erfaringer, og aktørerne er nu klar til at for alvor sparke sæsonen i gang.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk