SET afholder et praktisk og værktøjsbaseret 2-dages eksportseminar

Foto: Gert Laursen
ERHVERV:

At starte eksport er en proces, der kræver både tid og grundig forberedelse. Over to kursusdage (23. november og 7. december) tilbyder SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter et praktisk og værktøjsbaseret eksportseminar, hvor deltagerne får konkrete værktøjer til eksportstrategien – både generelt og individuelt på virksomhedsniveau. Eksportseminaret vil give virksomhedsejere med konkrete eksportplaner ballast til at gå i gang med at realisere planerne.

Erhvervskonsulent Frank Petersen fra SET fortæller, at mange virksomhedsejere pusler med tanker om at starte eksport, men rigtig mange tøver, fordi spørgsmålene hober sig op. -Det vil vi gerne samle op på via dette to-dages eksportseminar, forklarer han og tilføjer: -Seminaret henvender sig primært til virksomhedens ledelse, da deltagerne begge dage vil møde problemstillinger på dette niveau, men alle relevante medarbejdere er naturligvis også meget velkomne til at deltage.

Han nævner nogle af de spørgsmål, virksomhederne oftest stiller, når det handler om eksport-start: -Det kan være helt generelt, som ”hvad kræver det for at få succes med eksport?”, men også spørgsmål som hvad eksport kræver på de indre linjer, hvilke risici, der er forbundet med eksport og hvordan man laver en god plan for at komme ind på et eksportmarked.

Frank Petersen fortæller, at Dag 1 bl.a. byder på en række konkrete problemstillinger, hvor den enkelte virksomhed fx skal vurdere sit eksportberedskab, reflektere over sin mulige værdiskabelse over for udenlandske kunder, reflektere over hvad virksomheden søger fra eksport og tage stilling til, om virksomheden er klar til at gå all in på eksport m.m.

-Mellem de to kursusdage, vil deltagerne få en hjemmeopgave, idet de skal udvælge et eller flere markeder, som vil passer særligt godt til netop deres virksomhed, forklarer Frank Petersen – der understreger, at seminarets erfarne indlægsholder Jens Lassen, Ekspansion ApS, naturligvis klæder deltagerne godt på til opgaven.

Eksportseminarets Dag 2 byder på et mere individuelt forløb med lidt større strategiske opgaver, hvor deltagerne får sparring på hjemmeopgaven, kombineret med fælles overordnede informationer - samt mulighed for at sparre med hinanden.

-Tænker du på eksport, men mangler en strategi, så deltag i SETs 2 dages eksportseminar. Her vil du få svar på dine spørgsmål og samtidig få konkrete, praktiske værktøjer til at komme videre med eksportstrategien, lyder det fra Frank Petersen, der opfordrer alle interesserede virksomheder til at læse mere og tilmelde sig SETs 2-dages eksportseminar via www.skiveet.dk.

Frank Petersen understreger, at virksomhederne naturligvis også er meget velkomne til at kontakte ham, hvis de har bruge for hjælp på eksportområdet.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk