Så er det igen tid til den årlige tilsynskampagne på landbrug

ERHVERV:

Så er det igen tid til den årlige tilsynskampagne på landbrugsområdet. I år fokuseres der på gyllealarmer og gyllebarrierer. Tilsynene vil blive udført i løbet af sommeren.

I henhold til tilsynsbekendtgørelsen skal kommunerne fra 2014 og fremadrettet udføre to årlige tilsynskampagner med hhv. industrivirksomheder og husdyrbrug som målgrupper.

En tilsynskampagne er en afgrænset, målrettet tilsynsindsats rettet mod et særligt miljøtema eller miljøproblem.

Skive Kommunes tilsynskampagne for 2016 på landbrugsområdet vil omhandle kontrol af gyllebeholdere, der er omfattet af kravet om gyllealarm og/eller gyllebarriere.

Tilsynet vil have fokus på, om der er installeret gyllealarm på beholder(ne) og/eller etableret gyllebarriere.

Klik her for at se miljøstyrelsens vejledning til kravene i §15 a i husdyrgødningsbekendtgørelsen om etabling af beholderbarrierer, terrænændringer og beholderalarmer.

Hovedformålet med gyllealarmer og gyllebarrierer er at undgå, at der kommer gylle i søer og vandløb ved eventuelle gylleudslip.

Formålet med en gyllealarm er at give besked til landmanden, hvis niveauet i gyllebeholderen pludselig falder, hvilket kan betyde, at der er hul på gyllebeholderen.

Formålet med en gyllebarriere er at tilbageholde gyllen i tilfælde af et udslip fra en gyllebeholder. Gyllebarrierer skal kun etableres, hvor der er en hældning på over 6 grader fra beholderen mod et vandløb eller en sø.

Skive Kommune vil i løbet af sommermånederne udføre ovenstående kontrol. Kontrollerne vil blive udført uanmeldt.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk