Omvendt generationsskifte – fra søn til far

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Normalt handler et generationsskifte om at lade yngre kræfter komme til. Men ikke hos Asfaltexperten, som Jens Peder Hedevang overtog fra sin søn Thomas for 4 år siden. I det hele taget er Jens Peder Hedevang ikke nogen ’normal’ erhvervsmand, men har derimod sin helt egen baggrund for livet som selvstændig.

’Thomas startede Asfaltexperten i København for små 10 år siden, mens han arbejdede om natten som IT-mand’, begynder Jens Peder Hedevang. ’Jeg hjalp til, efter at jeg solgte mit landbrug i 2008 – det var svært at finde en københavner, der kunne bruge en skovl, så derfor var jeg flere gange afsted 2 dage ad gangen og hjælpe til’, fortæller Jens Peder Hedevang med et smil.

Han forklarer videre, at sønnen på et tidspunkt gerne ville prøve noget andet. Og da opgaverne i Asfaltexperten passede tidsmæssigt godt sammen med det politiske arbejde i byrådet, endte det med at Jens Peder Hedevang overtog virksomheden og flyttede den til Jylland.

Jens Peder Hedevang understreger, at selvom kombinationen af jobbene som asfaltarbejder og byrådspolitiker i Skive Kommune er god, så er de to roller fuldstændig adskilt. Og det er derfor, at hans fokus som selvstændig er på det private område – eventuelle kommunale opgaver bliver kun udført undtagelsesvist.

For Jens Peder Hedevang var det meget naturligt atter at kaste sig ud i tilværelsen som selvstændig. For allerede tilbage i 1977 blev han selvstændig landmand og drev sit landbrug indtil han som nævnt solgte det i 2008.

Sideløbende med arbejdet for sønnen tog Jens Peder Hedevang kørekort til både lastbilanhænger og motorcykel. Det betød blandt andet, at han kom til at køre grisetransporter rundt i Europa og havde mange minderige oplevelser på den konto – ikke mindst en tur, der blandt andet bragte ham og makkeren til Sibirien, hvor GPS’en svigtede og de skulle tyde russiske bogstaver for at nå sikkert frem.

I det hele taget har Jens Peder Hedevang et meget fyldigt CV og har prøvet mangt og meget privat såvel som arbejdsmæssigt. Foruden arbejdet som selvstændig landmand og nu asfaltentreprenør kan han også skrive bokser, travkusk under Tarok-tiden, maskinstation ejer, asfaltarbejder på A26, langturschauffør med dyretransporter, og passioneret ’biker’ på CV’et. 

Baggrundsinformation om Asfaltexperten:
Asfaltexperten blev grundlagt i København i 2009, men holder i dag til ved Breum. Den ejes af Jens Peder Hedevang og beskæftiger i alt 2 personer. Virksomheden har egen bil og tromle og udfører reparationer og mindre asfaltopgaver for private, boligforeninger og entreprenører. På samme adresse er der desuden forskellige landbrugsmaskiner, som anvendes, når Jens Peder Hedevang fra tid til anden udfører maskinstation arbejde for landbruget.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk