Landmænd må nu så, inden de høster

Foto: Landbrug & Fødevarer
ERHVERV:

Efter pres fra Landbrug & Fødevarer rykkes fristen for, hvornår danske landmænd må så deres efterafgrøder i år

Efter massivt pres fra Landbrug & Fødevarer rykker NaturErhvervstyrelsen nu den generelle frist for såning af efterafgrøder frem til 3. september. Det sker efter et møde mellem styrelsen og EU-Kommissionen i går.

- Det er stort at opleve en handlekraftig miljø- og fødevareminister, som hjælper landmændene, der ellers ville være blevet ramt af datotyranni i et år, hvor høsten på grund af vejret simpelthen falder senere end normalt, konstaterer Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

En kold og våd vækstsæson betyder, at høsten er kommet sent i gang for mange landmænd. Derfor var det helt umuligt for mange at leve op til det generelle krav om, at efterafgrøder skal sås inden 20. august. Efter et massivt fagligt og politisk pres fra både Landbrug & Fødevarer og eksperterne hos Seges, etablerede NaturErhvervstyrelsen i sidste uge en dispensationsordning for nogle landmænd. Den rummede imidlertid en lang række problematiske og bureaukratiske begrænsninger, som nu er afløst af en generel dispensation, der gælder for alle landmænd.

- Mange landmænd har været usikre og frustrerede over at skulle så, inden de havde nået at høste. Så sent som i går havde jeg en grædende far til en landmand i røret, der bad os om hjælp. Landmænd er i sagens natur afhængige af vind og vejr, og nu håber vi, at de får fred til høste og drive godt landmandsskab, siger Karen Hækkerup.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk