Landets virksomheder tørster efter it-specialister

ERHVERV:

Således har hele 42 % af de virksomheder, der forsøgte at rekruttere en it-specialist i 2014 har haft svært herved. Samtidig viser undersøgelsen også, at hver fjerde danske virksomhed med over 10 ansatte har ansat it-specialister.

Billedet er det samme blandt IT-Branchens medlemmer, hvor knap hver 3. it-virksomhed helt måtte opgive at besætte stillinger i Danmark, fordi de ikke kunne skaffe kvalificerede ansøgere. I dag mangler således 3.000 it-folk og alle fremskrivninger siger, at det tal kun vil stige.

”Tallene understreger, at vi allerede i dag har mangel på folk, der kan understøtte de danske virksomheders digitale forretninger, og manglen på it-kompetencer er ikke kun et problem for it-branchen, men for hele den digitale omstilling af vores samfund, der skal være med til at skabe fremtidens vækst,” siger Birgitte Hass, adm. direktør i IT-Branchen.

Det kræver en samlet strategi
IT-Branchen efterspørger en samlet strategi, der skal sikre arbejdsmarkedet de nødvendige it-kompetencer.

”På den korte bane bliver vi først og fremmest nød til at se på tilgangen af udenlandske it-specialister og på at efteruddanne eksisterende medarbejdere. På længere sigt skal vi øge optaget på it-uddannelserne og sikre et bedre match mellem it-uddannelserne og arbejdsmarkedets behov. I dag er vi i den paradoksale situation, at nogen står med en it-uddannelse som ikke er efterspurgt, mens virksomhederne akut mangler de rette it-folk”, siger Birgitte Hass.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk