’Lærlingen’ udvider sin forretning og ansætter mester

Foto: TR Consult
ERHVERV:

Dan Bligaard Sørensens vej fra smedelærling til autoriseret VVS-installatør med egen virksomhed betyder, at han nu efter 10 år overtager sin gamle læreplads og ansætter sin oprindelige mester Mads Kurt Sørensen. Travlhed og vækstplaner i virksomheden ’Dan’s Smede & VVS’ er årsag til, at Dan pr. 1. juli overtager ’Kirkeby Smede- og VVS Forretning’.

I 2007 blev Dan Bligaard Sørensen udlært Bygnings- og Landbrugssmed hos ’Kirkeby Smede- og VVS Forretning’. Her stod han i mesterlære hos Mads Kurt Sørensen og arbejdede efterfølgende en årrække som svend. Selvom Dan var en meget vellidt medarbejder i virksomheden i Kirkeby, forfulgte han sine drømme og valgte efter i alt 8 år at gå egne veje som selvstændig med egen virksomhed på fuldtid.

Siden da er det gået godt for Dan. Han tog en uddannelse som VVS-installatør og fik sin autorisation til VVS i 2014, hvor virksomhedsnavnet ’Dan’s Smede & VVS’ blev registreret. I takt med at der er kommet flere og flere opgaver til, har Dan yderligere styrket sin forretning og i efteråret 2016 fik han sin certificering til at udføre arbejde på varmepumper.  

Travlheden har fortsat været stigende i løbet af 2017 og Dan måtte revurdere fremtiden for sin enkeltmandsvirksomhed, hvor der efterhånden blev behov for at hyre folk ind for at kunne følge med efterspørgslen. Men så opstod der en unik mulighed for at udvide forretningen.

Det er derfor med stor glæde, at Dan nu kan fortælle, at han overtager sin gamle læreplads ’Kirkeby Smede- og VVS Forretning’. Dan begynder: ’Forretningen i Kirkeby har gennem en lang årrække oparbejdet et godt ry i området. Mads Kurt Sørensen og hans dygtige medarbejdere har et unikt smedeværksted med alverdens reservedele på lager. De er kendt for at kunne reparere landbrugsmaskiner her og nu og ofte til en billigere pris.’

Han begrunder videre overtagelsen og fortæller: ’I forbindelse med overtagelsen er aftalen, at Mads Kurt Sørensen fortsætter i virksomheden nogle år endnu. Den nuværende svend og lærling fortsætter desuden som ansatte. Med ekstra mandskab får jeg mulighed for at udvide forretningen. På sigt er jeg interesseret i også at tilbyde bygningsstål. Planen er derudover på længere sigt, at flytte forretningen i Kirkeby og samle det hele på adressen på Tønderingvej 72.’   

Smede- og maskinforretningen i Kirkeby blev stiftet helt tilbage i år 1900. Gennem de seneste 70 år har virksomheden været familieejet, da Mads Kurt Sørensen, som er autoriseret vand- og gasmester, tog over efter sin far og udvidede med VVS-opgaver.

Han begrunder sit ønske om at overdrage forretningen med, at tiderne har skiftet. Han oplever et stigende behov for større og større digitale kompetencer for at kunne drive virksomhed og han erkender, at al den digitale administration ikke har hans store interesse. Han er glad for, at yngre kræfter nu kommer til og han er særligt tilfreds med, at det er hans tidligere lærling og svend, Dan Bligaard Sørensen, der overtager virksomheden.   

Baggrundsinfo:
Dan’s Smede & VVS kører primært hos kunder i Nordvest-Salling, men kommer også rundt til det øvrige Salling, herunder Fur og Skive.

Virksomheden har etableret et samarbejde med TV-gaarden, som er medlem af Panasonic Centerforening. Tv-gaarden fungerer i samarbejdet som leverandør af Panasonics udvalg af både luft til luft og luft til vand varmepumper. Dan’s Smede & VVS monterer og installerer varmepumperne hos kunderne og udfører de lovpligtige serviceeftersyn.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk