Kommunens erhvervsindsats rammer rigtigt

ERHVERV:

Skive Kommunes indsats for at styrke væksten og udviklingen på Skiveegnen stemmer overens med det, som de lokale virksomheder vurderer vigtigt

Hvor tilfredse er Skive Kommunes virksomheder med erhvervsklimaet? Generelt godt tilfredse, lyder svaret i en undersøgelse, som Skive Kommune for første gang har gennemført, af det lokale erhvervsklima. Videre konkluderer undersøgelsen, at kommunens indsatser indenfor erhvervsområdet svarer til de indsatser, som erhvervslivet peger på som vigtige for at styrke egnens vækst og udvikling.

Større indblik

Undersøgelsen komplementerer de nationale undersøgelser, som de senere år er blevet gennemført af interesseorganisationer som Dansk Byggeri og Dansk Industri. Her har Skive Kommune samlet set opnået fine, men også forskellige resultater, og kommunen ønskede at få større indblik i virksomhedernes vurderinger af erhvervsklimaet.

- Vi vil gerne skabe et endnu mere attraktivt erhvervsklima på Skiveegnen, derfor har vi brug for at komme et spadestik dybere i forhold til at forstå, hvor og på hvilke områder erhvervsklimaet kan forbedres, fortæller borgmester Peder Christian Kirkegaard.

Kommunaldirektør Per Mathiasen supplerer:

- Vi har et skarpt fokus på at styrke erhvervsområdet, og undersøgelsen skal give os et billede af om vores initiativer virker efter hensigten, ligesom den skal identificere de områder, hvor vi kan styrke serviceringen af erhvervslivet.

God overensstemmelse

Ifølge undersøgelsen er der allerede god overensstemmelse mellem kommunens indsatser og erhvervslivets vurdering af indsatsernes betydning for at skabe vækst og udvikling på egnen. Kort sammenfattet vurderer virksomhederne, at infrastrukturen, både kommune- og statsveje samt mobil- og bredbåndsdækning, har stor betydning. Ligeledes mener de, det har betydning, at der er attraktive byggegrunde og erhvervsgrunde, at der findes kvalificeret arbejdskraft og at kommunen har et omdømme som en egn, hvor der er gode muligheder for at gøre karriere eller opstarte og drive virksomhed.

- Vi arbejder allerede målrettet med alle disse emner, og samtidig arbejder vi målrettet på at forbedre virksomhedernes rammevilkår. Hvad angår for eksempel infrastrukturen, har vi gennem det seneste år fået opsat flere nye mobilmaster og –sendere i kommunen, og der er flere på vej. Ligeledes kan jeg garantere, at det ikke er forbigået Christiansborgs politikeres opmærksomhed, at vi fortsat kæmper utrætteligt for at sikre en udvidelse af rute 34, så vi får nemmere ved at komme på motorvejen fra Herning, siger Peder Christian Kirkegaard og tilføjer:

- Desuden har vi igennem flere år arbejdet målrettet med at styrke mulighederne for iværksætteri og at skabe flere arbejdspladser inden for nye teknologi- og markedsområder. I fjor var Skive Kommune med i opløbet om at blive årets iværksætterkommune, og det stemmer meget godt overens med, at mange af vores virksomheder også mener, at Skiveegnen har et godt omdømme, når det drejer sig om mulighederne for at starte egen virksomhed.

Prioritering og samarbejde

Kommunaldirektør Per Mathiasen bekræfter, at kommunen er i fuld gang med de opgaver, der i undersøgelsen betegnes som betydningsfulde.

- Vi gør rigtig meget, men det betyder jo ikke, at vi ikke kan gøre mere. Undersøgelsen giver os et solidt grundlag for at træffe politiske og administrative prioriteringer indenfor erhvervsområdet. Det er nødvendigt, at vi stiller skarpt og fortsat prioriterer de indsatser, som vi ved for alvor kan gøre en forskel, siger Per Mathiasen.

Han understreger dog, at kommunen ikke alene kan løfte hele ansvaret for egnens udvikling.

- Det er meget vigtigt at forstå, at mange af indsatserne skal vi løfte i fællesskab. Det gør vi allerede på en række områder, for eksempel er erhvervslivet positivt engageret i indsatsen for Rute 34. Men vi har også brug for at stå sammen om for eksempel en indsats for egnens omdømme. Vi kan som kommune gennemføre tilflytterkampagner, men vi har i høj grad brug for virksomhedernes bidrag til den gode fortælling om en egn, hvor der er gode muligheder for at gøre karriere og drive virksomhed, siger Per Mathiasen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk