International HR rådgivning fra Staarup Hovedgaard

Foto: SET
ERHVERV:

Mange på Skiveegnen kender Staarup Hovedgaard, der ligger få km øst for Skive. Men knap så mange ved, at der drives en rådgivningsvirksomhed med internationale HR kompetencer fra disse historiske bygninger.

Linda Bååth er svensk iværksætter, som i 2016 bosatte sig i Danmark på Staarup Hovedgaard. Herfra driver hun sin snart 1-årige virksomhed HR International Consulting ApS.

- Da jeg flyttede til Danmark besluttede jeg at starte min egen virksomhed. Jeg kunne nemlig se et stort behov for rådgivning, idet jeg ofte selv havde oplevet, at det var både dyrt og tidskrævende at finde de rigtig svar omkring løn, skat, rekruttering og meget andet, når man skulle etablere sig i udlandet, begynder hun. – Og jeg havde efterhånden opbygget lang erfaring med de fleste aspekter af HR og kunne derfor tilbyde kunder at håndtere al deres HR både hurtigere og billigere, end hvis de selv skulle tage sig af det.

Linda Bååth forklarer uddybende, at hun kunne drage fordel af sit store internationale netværk, som ikke blot dækker Skandinavien og Europa, men også Asien. Denne erfaring har hun blandt andet opnået fra sine otte år som International HR manager / Head of HR i den internationale svenske virksomhed Gina Tricot.

- Da jeg fortalte mit netværk om, at jeg gik i gang, fik jeg fra starten en masse opgaver og projekter rundt omkring. Eksempelvis arbejder jeg for en svensk virksomhed i Danmark, en tysk virksomhed i Norge og Finland og tilmed en dansk virksomhed i blandt andet Sverige. Men jeg kunne godt tænke mig at hjælpe flere lokale virksomheder på Skiveegnen med at etablere sig eller vækste i udlandet, fortæller hun.

Hjælp til etablering og vækst er dog ikke det eneste hendes virksomhed arbejder med. Faktisk beskæftiger HR International Consulting sig med alle aspekter af HR. Det vil sige lige fra udvikling af overordnede HR-strategier over udviklings- og driftsspørgsmål så som stresshåndtering, lederskab og daglig HR-Support og til opgaver i forbindelse med afvikling af ansættelseforhold. Tynden i meget af Linda Bååths rådgivning ligger på det personalejuridiske.

- Man behøver ikke være en større virksomhed med aktiviteter i udlandet for at kunne drage fordel af HR rådgivning. Ofte bruger en virksomhedsleder langt tid på at finde et svar på et HR spørgsmål – fordi det kan være en jungle at finde ud af og fordi man har ikke erfaringen og rutinen.

Linda Bååth ønsker at bidrage til en mere effektfuld ’Business HR’, som skaber synergi i virksomhederne. Derfor arbejder hun bevist ud fra en filosofi, hun kalder EASY (Efficient, Available, Synergistic & You are our focus). Dette handler om at udvikle en tilgængelig HR, som skaber effektivitet, synergi og sammenhæng i virksomheden og hvor der er taget højde for de individuelle behov.

På den store, historiske Staarup Hovedgaard har Linda Bååth indrettet sit kontor, hvor ingen HR opgaver er hverken for store eller for små. - Nogle virksomheder har behov for få timers rådgivning en gang, mens andre har brug for en HR ekspert på fuld tid i en periode. Og begge dele kan HR International Consulting levere. Enten via mig selv eller via mit omfattende netværk af HR specialister. Fælles for alle opgaver er, at vi forsøger at gøre kunden selvhjulpen, afslutter Linda Bååth.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk