Inspirationsdag om FN’s 17 verdensmål

Foto: FNs 17 verdensmål
ERHVERV:

Nu har Skiveegnens erhvervsliv og andre interesserede mulighed for at deltage i en spændende inspirationsdag med fokus på, hvordan FN’s 17 verdensmål kan bruges som løftestang for strategisk forretningsudvikling og innovation.

Dette sker, når SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter og Erhvervsakademi Dania Skive den 29. august byder indenfor hos Eniig i Skive til et fuldt dagsprogram med indlæg fra en bred vifte af indlægsholdere.

I september 2015 vedtog statsledere fra FN’s medlemslande 17 verdensmål for bæredygtig udvikling på kloden inden 2030. Verdensmålene – og deres 169 delmål - handler overordnet om, at der er behov for at ændre kurs, så verdens lande samler sig om at producere, forbruge og agere bæredygtigt. De globale mål – som er beskrevet i detaljer på bl.a. www,verdensmaalene.dk - skaber således også en række nye muligheder for erhvervslivet i Danmark.

Siden vedtagelsen har flere regeringer, virksomheder, organisationer og offentlige institutioner verden over taget målene til sig og er begyndt at omsætte dem til konkret forretning, produkter og services. At omsætte verdensmålene til nye løsninger kræver nye partnerskaber på tværs af eksisterende brancher og sektorer og måske også nye forretningsmodeller.

- FNs 17 verdensmål vedkommer alle, så enkelt kan det siges, fastslår SETs direktør Uffe Frovst. -Vi skal derfor vænne os til – og arbejde hen imod – at bæredygtig udvikling er en løftestang for strategisk forretningsudvikling og innovation og dermed fremtidens forretningsmulighed, forklarer han – og tilføjer: -Indlægsholderne ved mødet den 29. vil – hver på deres felt – gøre deltagerne klogere på, hvorfor det giver god mening at adressere samfundsmæssige og miljømæssige udfordringer og tendenser – og ikke mindst: hvordan og hvorfor det vil kunne ses på bundlinjen.

Når verdensmålene vedkommer alle, afspejles dette naturligvis også i inspirationsdagens program, der bl.a. indeholder følgende indlæg: Cirkulær økonomi som driver; FN’s verdensmål som strategisk valg for overlevelse; Navigation gennem sidste lokale erhvervskrise, nu forberedt på den næste; Forskningsspørgsmål fra Erhvervsakademi Dania; IRIS Group, erhvervsanalyse for Skive kommune; FN’s verdensmål på Skiveegnen, vi har brug for samarbejde på tværs; Globale udfordringer; iværksættervirksomheder som innovationsdriver for store virksomheder; Industri 4.0 og cirkulær økonomi; Digitalisering og disruption; Fra trussel til muligheder i Skive.

-Vi har mødt en utrolig velvillighed fra de involverede parter og har derfor mulighed for at tilbyde et omfattende og kvalificeret dagsprogram u/b – et program, hvor deltagerprisen normalt vil tangere ”spidsen af en jetjager”, konstaterer Uffe Frovst, der gør opmærksom på, at tilmelding til mødet er nødvendig på www.skiveet.dk senest 24. august.

SETs direktør slutter med en opfordring: --Jeg håber, at Skiveegnens erhvervsliv og andre, der arbejder med bæredygtig udvikling, har lyst til at deltage i en inspirerende og udbytterig dag med fokus på, hvordan FNs 17 verdensmål kan være med til at skabe yderligere udvikling og vækst - set med Skive-briller. 

Inspirationsdag om FNs 17 verdensmål
Dato: Onsdag, den 29. august
Tid: Kl. 8.30 – 15.15
Sted: Eniig, Brårupvej 50, Skive
Pris: gratis
Tilmelding: www.skiveet.dk Senest 24. august
Arrangører: SET og Erhvervsakademi Dania Skive

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk