Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting?

Foto: Dennis Nørmark
ERHVERV:

Vil du høre mere om, hvad pseudoarbejde er, og hvordan vi slipper af med det? Onsdag den 30. januar har SET/Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter inviteret forfatter, foredragsholder og debattør Dennis Nørmark til Skive, hvor han vil give tilhørerne en provokerende og øjenåbnende indsigt i de arbejdsopgaver, som vi – med hans ord -  spilder hinandens tid med.

Dennis Nørmark er antropolog og kendt som en dygtig videnskabsformidler uden angst for at popularisere sit fagområde. Ud over anmelderroste bøger, er han kendt for sin medvirken i talrige programmer i både radio og tv, hvor han hentes ind for sin store faglige viden om mennesker og kultur samt ikke mindst for sin veludviklede evne til at formidle den på underholdende og letforståelig vis.

Erhvervskonsulent Signe Bak Jørgensen fra SET fortæller: -Dennis Nørmark er højaktuel med bogen ”Pseudoarbejde. Hvordan vi fik travlt med at lave ingenting”, som han har skrevet sammen med filosoffen Anders Fogh Jensen. Ifølge forfatterne er bogen et opgør med det moderne arbejdsliv og den spildtid, der går med ingenting, både på det private og offentlige arbejdsmarked.

I bogen forsøger han og Anders Fogh Jensen at komme med en forklaring på, hvor tiden blev af. Deres svar er, at vores arbejdstid er blevet slugt af administrative opgaver, rapportering, bureaukrati, møder, e-mail, auditering, kvalitetskontrol, kommunikation og registreringer.

-Aldrig har vi haft flere effektiviseringer og digitale løsninger, der burde frisætte mere tid til kerneopgaven og aldrig har vi brugt vores tid på flere overflødige ting end nu, forklarer Dennis Nørgaard, der uddyber:

-Pseudoarbejde er efter min mening den største forhindring for, at vi kan opleve reel arbejdsglæde, blive mere tilfredse med vores liv og frigøre innovation og kreativitet. Vi er ved at drukne i overflødigt arbejde samtidig med, at de fleste af os gerne vil arbejde mindre og se mere til familien. Og 430.000 danskere melder sig syge med stress.

Foredraget er derfor en invitation til ledere, medarbejdere og organisationer om at se kritisk på det arbejde, de fylder tiden ud med: er indholdet reelt mere end tvivlsomt og fylder det medarbejderne med frustration, ærgrelse og meningsløshed? Kom og hør om de simple ændringer medarbejdere og ledere kan implementere i organisationen for at trække tæppet væk under administrative overflødigheder og vrangforestillinger om, hvad der faktisk er vigtigt.

Dennis Nørmark siger selv, at hovedformålet med hans foredrag er at ryste tilhørerne en lille smule i forhold til det, som de selv troede de vidste, så forvent at blive både overrasket, provokeret og at hverdagen ikke bliver den samme igen.

-Tør du tage imod udfordringen, så kom og hør Dennis Nørmarks foredrag, der starter kl. 17.15 – umiddelbart efter SETs Åbent Hus arrangement samme eftermiddag, lyder opfordringen fra Signe Bak Jørgensen.

Hun gør opmærksom på, at deltagelse i foredraget med Dennis Nørmark kræver tilmelding senest den 28. januar. Læs mere på www.skiveet.dk

Fakta
Foredraget ”Pseudoarbejde: Hvordan vi fik vi travlt med at lave ingenting”

Onsdag den 30. januar 2019
Kl. 17.15-18.30
Brårupgade 18c, Skive

Tilmelding og betaling:
www.skiveet.dk / Arrangementer

Læs mere om Dennis Nørmark: www.pseudoarbejde.dk

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk