Hurtig indsats fra de midt- og vestjyske kommuner kan redde arbejdspladser

ERHVERV:

Dansk Byggeri roser Herning, Ikast-brande, Ringkøbing-Skjern og Skive for at fremrykke betalinger for udført arbejde. Herning, Viborg, Ringkøbing-Skjern og Skive ser også på, om de kan fremrykke byggeprojekter. Det vil uden tvivl hjælpe lokale virksomheder med at minimere eller undgå fyringer, men det skal gå hurtigt med at få byggeprojekterne op af skuffen, lyder opfordringen.

- Jeg håber, at endnu flere af vores midt- og vestjyske kommuner vil fremrykke betalinger og byggeprojekter. For hver dag der går, bliver det sværere for vores virksomheder at holde skindet på næsen, så det er afgørende, at kommunerne hurtigt får sendt de opgaver i omløb, som de ligger inde med, siger næstformand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

Ifølge Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland har kommunerne og det lokale erhvervsliv en fælles interesse i, at denne vanskelige situation rammer alle mindst muligt.

- Jo flere arbejdspladser vi kan redde, jo hurtigere kan vi komme op i gear på den anden side af coronakrisen og minimere tabene. Jeg synes, at Folketinget har været hurtige til at få lavet hjælpepakker, og hvis kommunerne handler hurtigt, kan de også redde lokale arbejdspladser, siger Niels Hansen, Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Han håber derfor, at flere kommuner vil gøre som Herning, Ikast-Brande, Skive, Viborg og Ringkøbing-Skjern.

- Udover at fremrykke betalinger og byggeprojekter er der et åbent vindue for at renovere skoler og børnehaver, som trænger til en kærlig hånd, nu hvor de alligevel står tomme. Fx har Ringkøbing-Skjern allerede fremrykket opgaver og er i gang med at finde flere byggeprojekter frem fra skuffen. Det er hurtig handling og fortjener ros, siger Niels Hansen, næstformand i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og tilføjer:

- Samtidig er det vigtigt, at fx genbrugspladserne fortsat er åbne for erhvervslivet, og at byggesagsbehandlingen ikke går i stå, selvom rådhuset er lukket. Det er afgørende for, at virksomhederne kan holde gang i hjulene.

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig over, at kommunerne generelt set udviser stor erhvervsvenlighed og velvilje i forhold til at hjælpe erhvervslivet.

- Vores lokale erhvervsliv er uden tvivl presset, og hurtig handling fra kommunerne vil have den største effekt både nu og i fremtiden. Vi må hjælpe hinanden, så vi kommer bedst muligt ud på den anden side, siger næstformand i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Niels Hansen.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk