Håndsrækning til erhvervslivet

Foto: Skive Kommune
ERHVERV:

Erhvervslivet er som bekendt presset for tiden. Arrangementer bliver aflyst, folk holder sig som anbefalet i stor stil hjemme og markedet er generelt bremset op. Staten har iværksat en hjælpepakke for at afbøde de værste konsekvenser som for eksempel fyringer i massevis. Skive Kommunes økonomiudvalg nikkede under punktet ’Orientering om Covid-19’ på mødet tirsdag ja til nogle forslag, der kan være en håndsrækning til det lokale erhvervsliv.  

Et af tiltagene er at ændre betalingsbetingelser fra forfaldsdato på fakturaen til betaling straks efter fakturaen er godkendt. Det vil sige, der er mulighed for at få iværksat en straksbetaling. Kommunen vil på den måde fremrykke betalinger til de leverandører, der måtte ønske det. Desuden vil der være fokus på hurtig behandling af fakturaer.

- Vi må ikke glemme vores erhvervsliv. Vi står i en alvorlig situation, og vi vil naturligvis gøre alt, hvad vi kan for at bringe Skiveegnen såvel som nabokommuner med flere så godt og helskindet igennem denne krise som muligt. Det gælder naturligvis også vores erhvervsliv, siger borgmester Peder Christian Kirkegaard.  

Skive Kommune har på nuværende tidspunkt fakturaer der ligger klar til betaling, svarende til godt 44 mio. kroner. Skive Kommune modtager ca. 100.000 fakturaer årligt.  

- Desuden kigger vi på andre tiltag fx planlagte varebestillinger og vedligeholdelsesopgaver frem til sommerferien og undersøger, om det er noget, vi kan iværksætte allerede nu, siger han.

Rammer blødt op
På børnepasningsområdet er de nationale udmeldte rammer blødt op. Først blev det meldt ud, at de, der arbejder i de kritiske funktioner, har ret til at få deres børn passet. Nu gælder nødpasningen også ansatte i de private virksomheder, der ikke er hjemsendte og som har børn i 0-9 års-alderen. De nævnte faggrupper skal dog på forhånd have afsøgt andre pasningsmuligheder.

- Det bakker vi naturligvis fuldt ud op om. Vi er i det hele taget meget opmærksomme på, om der er andre måder, vi kan hjælpe vores erhvervsliv på. Vi er også i dialog med erhvervslivets interesseorganisationer som for eksempel Dansk Industri i den forbindelse. Derudover ved vi, at Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter (SET) er i fuld gang med at tage kontakt til deres medlemsvirksomheder for at tage pulsen på situationen. SET varetager den basale erhvervsvejledning på Skiveegnen og kan dermed guide alle egnens virksomheder til rette rådgivning i situationen, fx til Jobcenter Skive. Det er jeg glad for, for det er vigtigt vi samler kræfterne, bruger hinanden og stiller os til rådighed for det, der på nogen måde er muligt. Et eksempel på dette er, at vores genbrugspladser er åbne for erhvervslivet, påpeger borgmesteren.

Leverandører kan kontakte Skive Kommune på okit@skivekommune.dk eller telefon 9915 5656, hvis de ønsker en hurtigere betaling.

Følg med på skive.dk og coronasmitte.dk

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk