Gen Byg materialer - nye veje til vækst

Foto: SET
ERHVERV:

Brugen af genanvendelige materialer i byggeriet er efterspurgt som aldrig før. De fleste mennesker opfatter sikkert tagplader, brokker, mursten, spær, lægter, døre og vinduer, beton, plast, ledninger m.m. som skrot  – hvor andre derimod ser det som en god forretning eller som oplagte materialer til kunst og indretning. 

I Skive er de i gang med et forretningsinitiativ, der skal skabe grundlaget for nye arbejdspladser og virksomheder, der arbejder med at genanvende byggematerialer. Grundlæggende handler det om at bruge data om materialer i eksisterende bygninger til at forudsige morgendagens genanvendelige byggematerialer og dermed øge volumen og muligheder for forretning. Netop nu kan lokale virksomheder kobles til projektet. Første stop er at deltage i en workshop den 30. august kl. 13.30-17.00 på Hotel Pinenhus i Glyngøre.

-De er derude, materialerne. Så spørgsmålet er bare, om vi kan øge adgangen til genanvendte byggematerialer og i givet fald hvordan, lyder det fra SETs erhvervschef Brian Krogh, der selv besvarer spørgsmålet: - Ja, vi kan øge adgangen og ja, vi kan også gøre det kommercielt. Men der er to væsentlige faktorer, der skal på plads, inden vi når så langt. Nr. 1 er, at virksomhederne skal i spil, for uden virksomhedernes hjælp kan genbrug af byggematerialer ikke gøres kommercielt.

Brian Krogh forklarer, at den anden væsentlige faktor er data.  –For uden data over tilgængeligt genbyg materiale vil det ikke være muligt at skabe en forretning, så enkelt er det.

Bag projektet Gen Byg Data – og dermed workshoppen – står Skive Kommune/Energibyen Skive, SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter, Nomi 4S, Region Midtjylland og Erhvervsakademi  Dania.

Målet med workshoppen er at give Skiveegnens virksomheder inspiration til nye veje til vækst via genanvendelse og finde koblinger til virksomheder der ønsker at bruge og præge projektets arbejde med at skabe en databaseret platform for forretning via genanvendelse på et nyt niveau.

På workshoppen vil Henning Jensen, Kronospan ApS – Novopan Træindustri fortælle, hvordan de har skabt forretning i genbrug og hvordan de bruger data. Centerleder Anke Oberender, Videncenter for Håndtering og Genanvendelse af Byggematerialer vil fortælle, hvordan centeret vil vejlede byggebranchens aktører, og endelig vil direktør Erik Jørgensen, Dansk Genbyg tale om Dansk Genbygs idé om at samle alle genbrugs- og overskuds- byggematerialer ét sted,

Erhvervschef Brian Krogh gør opmærksom på, at deltagelse i workshoppen er gratis, men at tilmelding på skiveet.nemtilmeld.dk er nødvendig.  -Her ligger også invitationen med flere detaljer, tilføjer han.

-Kom og find ud af, hvordan du kan styrke din egen forretning og vær med til at skabe et nyt netværk på gen byg området, lyder erhvervschefens opfordring til interesserede, relevante virksomheder i Skive kommune.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk