Frivillige er ildsjæle – ikke gratis arbejdskraft

Foto: Tordenskiolsdagene
ERHVERV:

Er du frivillig eller arbejder du med frivillige? Og trænger du til en vitaminindsprøjtning af motivation og begejstring, så glæd dig.

I forbindelse med et længere eventforløb for lokale turismevirksomheder, har SET / Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter inviteret Jan Michael Madsen fra Tordenskioldsdagene i Frederikshavn til at give en peptalk om motivation og begejstring i arbejdet som – og med – frivillige. Han vil også vende emnet ”finansiering af projekter”. Foredraget, der afholdes d. 10. oktober kl. 19 – 21 hos Café Borgen - er åbent for alle interesserede.

Erhvervskonsulent Marlene Rasmussen fra SET forklarer, at foredraget er en udløber af et længerevarende udviklingsforløb med fokus på events indenfor turisme- og oplevelsesøkonomi. Projektet gennemføres af SET i tæt samarbejde med Skive Kommune - og med støtte fra Landdistriktsmidlerne og Skive Kommunes Vækstpulje. Deltagerne i forløbet er foreninger, som hver især arbejder med en lokal event: Sildefestival i Glyngøre, Æblefestival i Rødding, Julemarked på ØrslevKloster, Jenlefesten og Herregårdenes Dag.

Aftenens foredragsholder, Jan Michael Madsen, har været direktør i Fonden Tordenskiold siden 2003 – en fond, der bl.a. arrangerer den historiske festival ”Tordenskioldsdage - Året er 1717”. Om det at arbejde med events opsummerer han: -Efter min mening diskuteres det overvejende hvad vi skal lave og hvordan vi skal lave det - og mindre, hvorfor skal vi lave det! Og det er, efter min mening, grundlæggende i det sidstnævnte, at hele indholdet og betydningen af et projekt eller en idé ligger.

Marlene Rasmussen forklarer: -Med inspiration fra Jan Michael Madsen forventer vi, at tilhørerne går fra foredraget med begejstring, nye ideer og en forståelse for, hvordan de kan sætte ind og med hvilke værktøjer, i forhold til at sikre fortsat begejstring hos deres frivillige kollegaer - samt hvordan de kan tiltrække nye frivillige og skabe den nødvendige finansiering af projekter.

-Arbejdet med frivillige er nærmest implicit i den gennemgående “fortælling” jeg laver, for intet af det jeg har igangsat gennem tiden har kunnet lade sig gøre uden alle de frivillige, fortæller Jan Michael Madsen, der uddyber: -Det væsentligste i forhold til denne gruppe er nok mit fokus på, hvordan vi skaber begejstring, så vi får fat i – og fastholder - de altafgørende frivillige, hvis engagerede hjerter banker for at skabe noget.

Samtidig advarer han dog også om, at frivillighed ofte bliver opfattet som gratis arbejdskraft, der skal sikre gennemførelsen af ønsker. -Det er vigtigt for foreninger og organisationer at kunne se og beskytte frivilligheden, så ildsjælene – der altid står klar til at tage en lørdagsvagt, hvis lokummet brænder - ikke bliver brændt af, fordi de bliver taget for givet, understreger Jan Michael Madsen.

Marlene Rasmussen gør opmærksom på, at SET den 7. november afholder endnu et åbent arrangement med fokus på frivillige og erhvervspartnerskaber. -Kom med backstage, når Poul Martin Bonde fra SMUKfest bl.a. fortæller om, hvad SMUKfest er for en størrelse, om festivalens arbejde med frivilligheden, om arbejdet med konstant at udvikle og genopfinde arrangementet, om gæsterne og om festivalens samarbejde med erhvervslivet, lyder det fra erhvervskonsulenten.

Begge arrangementer er åbent for alle interesserede, men forhåndstilmelding er nødvendig på www.skiveet.dk.

Frivillige er ildsjæle – ikke gratis arbejdskraft
Onsdag, d. 10. oktober kl. 19 – 21
Café Borgen, Borgen 6B, 7860 Spøttrup
Pris: 50 kr.

Tilmelding www.skiveet.dk / arrangementer senest 7. oktober.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk