Fra Bulgarien til Jebjerg

ERHVERV:

"Den bulgarske forbindelse", det lyder måske som titlen på en spændingsroman – og der er da også en kunstner indblandet. Den bulgarske forbindelse drejer sig nemlig om et mangeårigt samarbejde mellem AMC Service i Jebjerg og den bulgarske kunstner Jeko Stojanov.

’Det er efterhånden mange år siden jeg sammen med min nu afdøde mand første gang mødte Jeko’, begynder indehaver af AMC Service Anna Marie Christiansen. ’Vi har lige siden været meget inspireret af hans malerier og de sidste mange år arrangeret kurser, hvor han kom til Danmark for at lære interesserede at tegne og male’.

FAKTA: AMC Service er et Bed & Breakfast beliggende på Tinghøjvej 5 i Jebjerg. Stedet har hvert år flere forskellige kunstnere logerende. En af de fast tilbagevendelse er den bulgarske Jeko Stojanov, som foruden at tegne og male også spiller og synger. Under Stojanovs årlige ophold i Danmark arrangeres både tegne- og malekurser og bulgarske aftener med bulgarsk musik og bulgarsk inspireret mad.

 

Hun forklarer videre, at deres mangeårige samarbejde og venskab har inspireret til navnet på det ene af de tre værelser hun udlejer i sin Bed & Breakfast, nemlig Balkanstuen.

I det hele taget har Balkan og specielt Bulgarien en stor plads hos AMC Service, hvor Jeko Stojanov har en permanent udstilling af en lang række af sine malerier. Desuden har også Stojanovs datters kunst fundet vej til væggene på Tinghøjvej 5 i Jebjerg.

Interesserede kan møde den bulgarske kunstner i dagene 23.-27. maj, hvor han hver dag hos AMC Service udbyder tegne- og malekurser.

’For os er det vigtigt, at vi har nogle spændende aktiviteter at tilbyde. Derfor passer det perfekt, at Jeko har mulighed for at komme til Danmark og lære fra sig. Og at vi ovenikøbet kan tilbyde det til 250 kr. for et dagskursus er jo fantastisk’, fortæller Anna Marie Christiansen som samtidig håber, at den bulgarske kunstner også får lejlighed til at sælge et par malerier under sit ophold i Danmark.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk