Fortsat få konkurser i Midtjylland

ERHVERV:

Danmarks Statistik har netop offentliggjort antallet af konkurser i oktober. Tallene viser, at der fortsat er få konkurser blandt midtjyske virksomheder.

”Det er rigtig positivt, at så få midtjyske virksomheder går konkurs lige nu. Det betyder, at flere virksomheder har fundet en fornuftig forretningsmodel og samtidig har polstret sig rent økonomisk, således at de har øget deres soliditet,” siger partner i Deloitte Bo Odgaard.

Selv om der var 31 flere konkurser i oktober end i september, lå perioden august-oktober samlet set 20 pct. lavere end de foregående tre måneder. Niveauet de seneste tre måneder er samtidig det laveste siden foråret 2008 før finanskrisen, skriver Danmarks Statistik.

”Generelt er det gode tider for de midtjyske virksomheder. Økonomien viser positive takter, og der er samtidig godt gang i forbruget. Det kommer alle virksomheder til gode på tværs af industrier og brancher,” siger Bo Odgaard.

Virksomhederne kan dog ikke hvile på laurbærrene, mener Bo Odgaard, for forbrugertilliden har senest vist faldende tendenser, og samtidig står flere lande omkring os over for store udfordringer.

”Man skal ikke kigge langt uden for Danmarks grænser, før man får øje på mørke skyer. I Norge er der en udbredt krisestemning på grund af de faldende oliepriser, Rusland er inde i en dyb recession, og de store EU-lande kæmper med en flygtningekrise af dimensioner. Det er klart, at disse tendenser også kan få konsekvenser for den danske økonomi og det danske forbrug,” siger han.

Indtil videre er 663 midtjyske virksomheder gået konkurs i 2015.

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk