Ejendomsmæglere: Boligkøbere går glip af prisnedslag

ERHVERV:

I en undersøgelse gennemført for Købersmægler.dk fortæller landets ejendomsmæglere, at boligkøberne kan forhandle en bedre købspris, hvis de bruger en købermægler til prisforhandlingen af deres nye bolig. Det svarer mere end halvdelen af ejendomsmæglerne, som har deltaget i undersøgelsen.

Undersøgelsen er udført blandt de 1365 ejendomsmæglere, som er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening. 347 har svaret.

Når man skal købe bolig, er en af de store udfordringer at afgøre, hvad den rette handelspris på boligen skal være. Der er store lokale forskelle helt ned på gadeniveau og der kan ligeledes være forskelle fra måned til måned – specielt i storbyerne. En ny undersøgelse udført for Købersmægler.dk viser, at prisen godt kan forhandles lavere, hvis køberen gør brug af en købermægler til at forhandle prisen i stedet for selv at byde på boligen. Det er ejendomsmæglerne selv, der svarer dette. Kun 25 % af ejendomsmæglerne svarer nej til, at køber kan opnå et større afslag ved at bruge en købermægler til forhandlingen. Hele 57 % svarer derimod, at man ved at bruge en købermægler, kan opnå et større afslag.

For virksomheden Købersmægler.dk, som har offentliggjort resultaterne af undersøgelsen på deres hjemmeside, betyder det, at de får bekræftet deres løfte om, at danske boligkøbere kan spare penge, ved at bruge dem som købermægler i forbindelse med boligkøb.

”For os er det en vigtig pointe, at det er ejendomsmæglerne selv, der bekræfter dette. Det er jo næsten den eneste måde, at vi kan få valideret det, som vi fortæller i markedet. I alle de handler vi har gennemført for vores kunder, hvor vi har forhandlet pris og vilkår, har kunden sparet penge. Men vi har hidtil ikke kunnet bevise, at kunden ikke selv ville have opnået en lige så god forhandling. Nu har vi ejendomsmæglernes eget udsagn om dette, og resultaterne er meget entydige. Man kan altså generelt opnå et større afslag ved at bruge en købermægler frem for selv at stå for forhandlingerne” siger Lennart Christensen, medstifter og presseansvarlig i Købersmægler.dk.

Købersmægler.dk er etableret i 2014 og dermed en relativt ny rådgivningsvirksomhed på det danske boligmarked. Virksomheden kæmper efter eget udsagn for at spare boligkøberne for bekymringer, frustrationer – og ikke mindst penge. Købersmægler.dk tilbyder nemlig at forhandle den endelige pris. Og det kan være forskellen på en god investering og en dårlig handel.

En anden konklusion i undersøgelsen er, at ejendomsmæglerne mener, at boligkøber generelt vil føle sig mere tryg i købsprocessen ved at hyre en købermægler, frem for selv at stå for processen. Mere end 85 % af mæglerne er helt enige i dette. Ifølge Lennart Christensen er det også et yderst interessant resultat. ”Ejendomsmæglerne har med boligkøbere at gøre så at sige hver dag, og kan sagtens mærke om de føler sig trygge og godt tilpas. Jeg synes selvfølgelig, at det giver god mening, at tage en professionel købermægler med ved sin side i så afgørende en situation, som et boligkøb er. Man har brug for at føle sig tryg og vide sig sikker på, at ens interesser varetages bedst muligt. Det er et højt specialiseret område, og der er ingen grund til at tage chancen, ved at klare det selv, når man kan hyre en købermægler og så endda spare penge på det. Prisforhandlingen er krumtappen og hovedydelsen hos os og vores salær er 10 % af det afslag, som vi kan forhandle. Så kan man jo selv lave matematikken” fortæller Lennart Christensen.

Man kan se resultaterne af undersøgelsen på http://koebersmaegler.dk/analyse

 

Gå til forsiden: www.skive-her.dk

Oprettet af: Redaktør mail@skive-her.dk


Se andre nyheder
Annonce:
Annonce på Skive-Her, god online markedsføring
Besøg: Skive Business Awards

Tip redaktionen med nyheder, navnenyt, arrangementer mv.: redaktion@skive-her.dk